Recensie

Schuilplaats van de Allerhoogste

Schuilplaats van de Allerhoogste | Connilyn Cossette

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbels-historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Schuilplaats van de Allerhoogste (Connilyn Cossette).

Inhoud
Israël, 1388 v.Chr. Sofea, de dochter van een heidense hogepriester, voelt zich het meest thuis in het oceaanwater rondom haar thuis, Sicilië. Maar het is juist daar waar haar grootste nachtmerrie begint, als zij en haar nichtje Prezi tijdens het zwemmen worden gevangengenomen door plunderaars, die hen dwingen mee te gaan naar hun schip. Met hulp van een oude vriend weten ze niet veel later weer te ontsnappen en hun vlucht brengt hen bij de herberg van Moriah in Kedes, waar Sofea een nieuwe familie vindt en een goede vriend in Eitan, Moriahs zoon. Alleen blijkt het daar ook niet veilig, want buiten de muren van de vrijstad doemt gevaar op, dat vervolgens ook naar binnen dringt en Sofea en Eitan enkelen van hen die hun dierbaar zijn dreigt af te nemen. Kunnen ze dat voorkomen?

Mening
In deze bijbels-historische roman neem je een kijkje in een van de zes vrijsteden, zoals je die in het vroege Kanaän vond en dat is een boeiende belevenis. Omdat het interessant is om te ontdekken hoe het was om daar te leven, zelfs al moet je alles met een korreltje zout nemen, aangezien er weinig feitelijke gegevens over deze tijdsperiode zijn en het, hoewel zo veel mogelijk bijbelgetrouw en historisch correct, zodoende grotendeels fictie is. Daarnaast is het verhaal, dat pas in de tweede helft echt goed op gang komt, ook een tikje spannend. Er is romantiek present. En uiteraard ontbreekt een evangelierijke boodschap niet. Connilyn Cossette heeft dus wat fijne fictie-ingrediënten verzameld, om ze vervolgens met haar schrijverspen te mengen, met als resultaat een prettig leesbaar geheel.

Conclusie
Schuilplaats van de Allerhoogste brengt een onbekend stukje Bijbel tot leven in een verhaal dat je aandacht tot het eind vasthoudt. Een mooie roman.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.