Recensie

Prins van Perzië

Prins van Perzië | Tessa Afshar

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbels-historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Prins van Perzië (Tessa Afshar).

Inhoud
Babylonië, 576 v.Chr. Om een schuld te voldoen wordt de Joodse Keren verkocht aan het huishouden van Daniël. Daar ontwikkelt ze zich al snel tot een van zijn beste schrijvers en krijgt ze samen met Daniëls zoons en hun beste vriend Jared les in zwaardvechten. Maar op een dag loopt dat noodlottig af, met als gevolg dat Keren wordt weggestuurd naar een nieuwe meester in Perzië, die een vreemde opdracht voor haar heeft: een herdersjongen leren hoe hij een vorst moet zijn. Ze doet wat hij vraagt, al snapt ze niet waarom zo’n eenvoudige jongen dat moet weten, tot ze onbedoeld een gesprek afluistert dat zijn ware identiteit onthult. Als Keren beseft wie hij is, weet ze dat ze hem met haar leven moet beschermen, aangezien hij degene is die haar volk eens naar de vrijheid zal leiden.

Mening
Het is Tessa Afshar, misschien wel dé koningin van de bijbels-historische fictie, in deze roman weer gelukt: enkele bijbelse feiten – ditmaal ontleend aan vrij onbekende teksten uit voornamelijk de profetieën van Jesaja en Jeremia – uitwerken tot een fictief verhaal. En het is absoluut boeiend en interessant. Niet alleen omdat het een stukje oudtestamentische geschiedenis zintuiglijk beschrijft en zo de fascinerende Babylonische, Medische en Perzische wereld en cultuur van weleer tot leven brengt. Het is ook te danken aan het feit dat het vol avontuur zit, gecombineerd met een beetje spanning, pit, fijne humor en wat romantiek. Daarbij, je vind tussen de regels een mooie tijdloze boodschap met betrekking op de, soms ondoorgrondelijke, weg die God met je gaat en Zijn plannen voor jouw leven.

Conclusie
Prins van Perzië heeft alles in huis wat je van een goede bijbels-historische roman verlangt en is bovendien meeslepend tot en met. Lees en geniet!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.