Recensie

Op het juiste moment

Op het juiste moment | Melissa Tagg

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Op het juiste moment (Melissa Tagg).

Inhoud
Amelia Bentley is dol op haar baan als redacteur bij de plaatselijke krant van Maple Valley. Dat het nieuwsblad nu verkocht dreigt te worden, omdat de nieuwe eigenaar, Logan Walker, gelooft dat er geen winst meer mee is te behalen is en er bovendien niet op zit te wachten naast zijn werk als speechschrijver en de zorg voor zijn dochter Charlie, wil ze dan ook koste wat het kost voorkomen. Daarom bedenkt ze een plan: een speciale jubileumeditie die nieuwe lezers moet aantrekken. Hoewel Logan er weinig vertrouwen in heeft dat het zal helpen, besluit hij even te wachten met het nemen van een beslissing. Een kans die Amelia met beide handen aangrijpt om haar best te doen om de krant te redden. Maar zal dat lukken? En wat moet ze aan met de overslaande vonken tussen haar en Logan?

Mening
Deze feelgoodroman bestaat – niet erg verrassend – voor een groot deel uit romantiek en er is meer. Melissa Tagg heeft namelijk eveneens een vleugje psychologie toegevoegd, door te schrijven over thema’s als ‘echtscheiding’, ‘alleenstaand ouderschap’, ‘ongewenste kinderloosheid’ en ‘verlies’, en wat zoiets met kinderen en/of volwassenen kan doen. Ook is er een historisch element, in de vorm van een echt bestaand jaren oud raadsel, dat garant staat voor een interessante twist, en het geloof is vrij subtiel aanwezig. En dat alles tegen de achtergrond van een klein, knus stadje. Resultaat? Een aangenaam, warm verhaal met inhoud. Maar dat, heel eerlijk, niet in alle opzichten even sterk is. Bepaalde dingen gaan bijvoorbeeld wat al te gemakkelijk of zijn te onwaarschijnlijk/gekunsteld.

Conclusie
Op het juiste moment lezen is als een warme omhelzing krijgen – een fijne, hartverwarmende ervaring. Een feelgoodroman ten voeten uit dus.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.