Recensie

Meer dan goud

Meer dan goud | Stephanie Landsem

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Meer dan goud (Stephanie Landsem).

Inhoud
Verenigde Staten, 1931. Wanneer de Grote Depressie het Midden-Westen treft, besluit Minerva Sinclair met een deel van haar vaders geld naar Hollywood te gaan, met het plan het daar te gaan maken en het geld dat ze verdient te gebruiken om de familieboerderij te redden. Eenmaal in Los Angeles blijkt dat een filmrol bemachtigen echter haast onmogelijk is en het leven is er duur, met het gevolg dat haar geld erdoorheen vliegt en ze al snel in een neerwaartse spiraal van armoede, schande en wanhoop belandt. Als ze dan eindelijk de kans krijgt om een contract te tekenen bij een grote filmstudio lijkt alles toch goed te komen, maar het loopt helemaal fout. En dat doet haar beseffen: in plaats van haar familie te helpen heeft ze enkel voor meer problemen gezorgd. Kan ze nog terug naar huis?

Mening
In deze goedgeschreven roman wordt je een blik vergund achter de schermen van het Hollywood van zo’n eeuw terug. En daarmee heeft Stephanie Landsem een treffende setting gekozen voor haar originele, indrukwekkende hervertelling van de gelijkenis van de verloren zoon, waarin ze meer biedt dan een vertolking van de bevrijdende boodschap ervan alleen. Je krijgt daarnaast door de beeldende vertelstijl en vele historische details namelijk eveneens een vrij goede indruk van (de gevolgen van) de Grote Depressie en van de hachelijke positie en omstandigheden van de Mexicaanse immigranten destijds. En dat bij elkaar opgeteld, plus de hartverwarmende romance, vormt een meeslepend, hoopgevend, krachtig verhaal dat je bepaalt bij Gods bodemloze liefde, genade en vergeving.

Conclusie
Meer dan goud biedt een stukje (niet zo) glamourachtige geschiedenis en een eeuwenoude, maar o-zo-relevante boodschap, verpakt in een onvergetelijk verhaal. Lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.