Recensie

Maffe meester Daan is een baas

Maffe meester Daan is een baas | Judith van Helden

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Maffe meester Daan is een baas (Judith van Helden).

Inhoud
Maffe meester Daan staat het liefst elke dag voor de klas, maar als de directeur van de school onverwacht opstapt, moet hij tot zijn grote schrik ineens een aantal dagen per week diens taken overnemen. En dat is zó saai – heel de dag op kantoor zitten om van alles te regelen, om het nog maar niet te hebben over het vele vergaderen. Daarom besluit hij in overleg met meester Jesse kinderdirecteuren aan te stellen om te helpen met het werk. Samen met deze ‘directeuren’, die heel toevallig ook zijn leerlingen zijn, en zijn andere collega’s beleeft maffe meester Daan ook nu weer de gekste dingen. Zo krijgt hij het voor elkaar om met de met de hele klas vast te komen zitten op het dak van de school. Hoe loopt dat af? Mag maffe meester Daan aanblijven als directeur of komt er een ander…

Mening
Een enthousiaste meester plus een diverse groep leerlingen, het zijn de basisingrediënten van dit verhaal. Wellicht lijkt dat wat summier, maar het blijkt voldoende, want samengevoegd hebben ze tot resultaat een ruim honderd bladzijden tellend vrolijk avontuur dat boeit en vermaakt. Dat laatste is te danken aan een snufje humor, maar het had best een onsje meer gemogen, omdat het nergens zó grappig wordt dat je er werkelijk om moet lachen. Wat wel weer een pluim verdient, is de manier waarop Judith van Helden de leerlingen heeft neergezet. Ze zijn divers en menselijk – elk heeft zijn sterke en zwakke kanten – en daardoor zullen ze voor jonge lezers herkenbaar zijn en valt er vast het een en ander van hen te leren. En dat geldt ook voor de veelal originele gespreksvragen achter in het boek.

Conclusie
Maffe meester Daan is een baas bevat genoeg amusants om je een poosje zoet te houden. Een leuk, luchtig en ontspannend boek.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.