Recensie

Licht in duisternis

Licht in duisternis | Maartje Lamberink, Willemijn de Weerd

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit adventsdagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Licht in duisternis (Maartje Lamberink en Willemijn de Weerd).

Inhoud
Advent is de tijd waarin je toeleeft naar Kerst, als er wordt stilgestaan bij de geboorte van Jezus, Die naar de aarde kwam om licht te brengen in de duisternis van deze wereld. Maar hoe kwam die duisternis in de wereld? En wat houdt dat licht van Jezus precies in? Dat ontdek je in dit adventsdagboekje. Het zet je, als tiener, stil bij een aantal bijbelgedeelten die gaan over het licht (en de duisternis), waarbij er aandacht is voor het ontstaan van de duisternis; wat de profeten getuigden over het beloofde Licht van de wereld; Jezus’ eerste komst, ruim tweeduizend jaar geleden; en Zijn tweede komst, die nog uitstaat en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Zo ontdek je dat Kerst hierom draait: Jezus kwam ook voor jou naar de aarde. Om licht te brengen in jouw duisternis. Om jou te redden.

Mening
Het is gevarieerd, dit adventsdagboek. Het bestaat namelijk niet alleen uit dagstukjes met vragen, opdrachten en gebeden, zoals negen van de tien keer het geval is bij dit type boeken, maar bevat daarnaast bovendien verhalen en luistertips. Een combinatie die tieners vast en zeker zal trekken. En de daadwerkelijke inhoud, de overdenkingen an sich, zal dat stellig ook, want Maartje Lamberink en Willemijn de Weerd hebben hun boodschap aansprekend weten te verwoorden. Met herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse bestaan. Kort maar krachtig. Begrijpelijk, zonder te simpel te zijn; er valt echt nog iets van te leren. Praktisch en stimulerend, zodat je wordt aangemoedigd om wat je leest in praktijk te brengen. Zo gaat het kerstfeest en alles eromheen (nog meer) voor je leven.

Conclusie
Licht in duisternis neemt je mee op een zoektocht naar Jezus, het Licht, in de Bijbel en het leven van alledag. Mooi om te lezen voor (gezinnen met) tieners!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.