Recensie

Laat liefde niet wachten

Laat liefde niet wachten | Courtney Walsh, Deborah Raney, Melissa Tagg

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Laat liefde niet wachten (Deborah Raney, Courtney Walsh, Melissa Tagg).

Inhoud
Het is hartje winter – misschien wel hét seizoen van de liefde. Want er bloeit iets moois op tussen Caleb Janssen en Rachel Hamblin wanneer ze, na hun ontslag als docent, allebei op zoek gaan naar een nieuwe toekomst. Maar dan wordt duidelijk dat hun plannen elkaar lelijk in de weg zitten. Hayes McGuire vraagt zijn beste vriendin Prudence om hem te helpen met de onmogelijke opdracht van zijn tante: een inwoonster van het stadje zien te koppelen. Het leidt tot een bijzondere samenloop van omstandigheden met een romantische uitkomst – voor meerdere personen. En als Maren Grant uitgenodigd wordt om Kerst te vieren met de familie van Colin, het covermodel van haar boek, gaat ze daar gretig op in. Eenmaal daar loopt alles echter anders dan ze had verwacht…

Mening
Aan romantiek en sfeer geen gebrek in deze bundel. De liefde voert namelijk de boventoon in de drie feelgoodnovelles, en dankzij het winterse, kerstige tintje dat in elk present is, hebben ze allemaal iets knus. Toch lijken ze niet op elkaar, want dit is ook wel zo’n beetje de enige overeenkomst die ze delen. Je hebt dus drie heel gevarieerde verhalen en dat is fijn, alleen al omdat je daardoor zonder veel moeite aan de bladzijden gekluisterd blijft. Tegelijk is het wel zo dat de kwaliteit onderling verschilt. Courtney Walsh’ pennenvrucht is, hoewel vlot, bijvoorbeeld wat flauw en ongeloofwaardig. En Melissa Tagg komt met een leuk verhaal, maar heeft ook bewezen beter dan dit te kunnen. Op Deborah Raneys bijdrage is echter weinig aan te merken; dat is gewoon aansprekend tot het eind.

Conclusie
Laat liefde niet wachten trakteert je op drie warme verhalen, die zich ideaal lenen voor een winters leesavondje. Deze bundel is leuk om te geven, te krijgen én te lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.