Recensie

Kleur

Kleur | Mirjam Kooijman

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze youngadultroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kleur (Mirjam Kooijman).

Inhoud
Sinds haar verloofde is omgekomen, doet Femke er alles aan om maar geen tijd te hebben voor rouw en gemis, en het liefst zou ze wegvluchten van alle herinneringen aan hem. Dat maakt dat ze halsoverkop besluit te vertrekken wanneer ze de kans krijgt om als au pair voor de Australische familie Baker te gaan werken. Het duurt niet lang of Femke voelt zich thuis in het hartelijke gezin en het leven daar, dat door de mensen die ze er leert kennen en alles wat er gebeurt geen moment saai is, brengt de kleur en vrolijkheid steeds meer in haar leven terug. Alleen, wat moet ze met de twee jongens die naar haar hand dingen? Lucas op afstand, Scott dichtbij. Ze voelt voor beiden iets, maar weet zich tegelijkertijd niet zo goed raad met die gevoelens. Is er wel ruimte haar hart voor iets nieuws?

Mening
Begin niet aan deze youngadultroman als je niet genoeg tijd hebt om hem ook meteen uit te lezen, want dat wil je. Alleen al omdat het, dankzij de meeslepende, sprankelende schrijfstijl van Mirjam Kooijman en alle leuke plotwendingen die smeken om meer, simpelweg geen optie is om hem halverwege weg te leggen. Maar vooral omdat het gewoon een fijn eigentijds verhaal is. Vol van warmte, romantiek, gezelligheid, emotie, avontuur en cultuur. Rijk aan personages die zo innemend zijn dat je ze moeiteloos in je hart sluit en dat je het door de vingers ziet dat ze wat aan de voorbeeldige kant zijn om levensecht over te komen. Inclusief goed uitgewerkte thema’s als ‘rouw’ en ‘gemis’, en een evangelierijke, hoopvolle boodschap. En tja, helaas ook wel met aardig wat (slordige) foutjes.

Conclusie
Kleur is een heerlijk vlot en romantisch verhaal dat regelmatig warme gevoelens oproept, vaak een glimlach en af en toe een traantje. Deze youngadultroman wil je lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.