Recensie

Kies voor mij

Kies voor mij | Becky Wade

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodnovelle een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kies voor mij (Becky Wade).

Inhoud
De artistieke Connor Bryant is al sinds de middelbare school verliefd op Shay Seaver, maar hij heeft er nooit echt werk van gemaakt, bang dat ze hem zou afwijzen. Nu hij na jaren ergens anders te hebben gewoond terug is in Misty River en ontdekt dat Shay na verschillende relaties weer single is, besluit hij alsnog zijn kans te grijpen. Zijn angst om afgewezen te worden, is echter nog niet verdwenen en daarom verzint hij een plan. Hij vraagt Shay of ze zijn datingsconsultant wil zijn en hem wil adviseren als het gaat om zijn uiterlijk en datingstrategieën, in de hoop dat hij er zo achter komt hoe hij haar ideale man kan zijn en vervolgens haar hart kan veroveren. Wat hij haar niet vertelt? Dat zij degene is met wie hij wil daten. Maar of dit nu de beste manier is haar voor zich te winnen…

Mening
Romantische fictie schrijven kan Becky Wade als geen ander; dat bewijst ze met deze titel (weer eens) dubbel en dwars. De romantiek spat namelijk van de bladzijden af en omdat die in een fijn kerstig jasje is gehuld, is deze vlot geschreven novelle perfect voor rond en tijdens de kerstdagen. En ze is, onder meer door de originele verhaallijn – inclusief de nodige humor, het winterse feelgoodsfeertje en enige diepgang – beslist niet onaardig om te lezen. Maar heel eerlijk: een geweldig verhaal is het ook niet. Bepaalde dingen zijn nogal overdreven of een beetje flauw. En de levende kerststal aan het einde is, ondanks de waardevolle boodschap over ‘de ware betekenis van Kerst’ die ervan uitgaat, niet heel geslaagd. Daardoor mist het gewoon iets wat maakt dat je er ondersteboven van bent.

Conclusie
Kies voor mij is een leuk, romantisch kerstverhaal om je in een gestolen uurtje in de dagen voorafgaand aan of tijdens Kerst even in te verliezen.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.