Recensie

Jij hoort bij mij

Jij hoort bij mij | Denise Hunter

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Jij hoort bij mij (Denise Hunter).

Inhoud
Katelyn Loveland is onderweg naar Riverbend Gap als haar auto midden in de Appalachen van de weg raakt en op de rand van een ravijn blijft hangen. Omdat ze met geen mogelijkheid hulp kan inschakelen, vreest ze dat haar einde nabij is. Maar dan verschijnt Cooper Robinson, de lokale hulpsheriff, als vanuit het niets. Hij schiet haar te hulp en ondanks de levensbedreigende omstandigheden valt Katelyn als een blok voor hem. En zij is niet de enige die verliefd wordt, Cooper vergaat het evenzo. Dat lijkt het begin van iets moois. Er is alleen één probleem: Katelyn heeft juist sinds kort een relatie met Gavin, die zo blijkt kort na de redding, Coopers broer is, en hem wil ze eigenlijk ook niet aan de kant zetten. Dat stelt haar voor een onmogelijke keuze: aan wie van de broers geeft ze haar hart?

Mening
Dit eigentijdse feelgoodverhaal is geïnspireerd door de Appalachian Trail, een drieënhalfduizend kilometer lange wandelroute, en die vormt ook de achtergrond ervan. Op de voorgrond speelt een romance die, hoewel die overwegend de voorspelbare hulpeloos-meisje-wordt-gered-door-knappe-man-en-ze-worden-verliefdverhaallijn volgt, aanspreekt en weet te boeien. Wat vooral toe te schrijven is aan een aantal verrassende en complicerende plotwendingen en de vaart die het kent. En oppervlakkig is het geenszins, aangezien thema’s als ‘(angst voor) afwijzing’ en ‘je thuis vinden’ een belangrijke rol spelen. Met deze titel laat Denise Hunter dus zien dat ze nog altijd heel goed in staat is fijne pennenvruchten uit haar inmiddels veelvuldig gebruikte schrijverspen te toveren.

Conclusie
Jij hoort bij mij is een feelgoodroman vol gevarieerde componenten die samen aangenaam geheel vormen dat niet snel verveelt. Een titel voor op je to-readlijstje!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.