Recensie

Ik red me wel

Ik red me wel | Leanne Pots

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Ik red me wel (Leanne Pots).

Inhoud
De stadse Nora Visser heeft niets met het plattelandsleven. Wanneer ze het vakantiehuisje van haar oma ergens midden in de Twentse weilanden erft, is ze daar dan ook bepaald niet blij mee. Zeker niet omdat haar oma bepaald heeft dat ze er vier weken moet verblijven voordat ze het mag verkopen. Om die tijd niet nutteloos te laten verstrijken, besluit ze er het een en ander te gaan opknappen, zodat het niet meer zo ouderwets aandoet en hopelijk meer geld zal opleveren. Haar buurman, de knappe en vriendelijke boer Abel ten Berge, die ze er op de eerste de beste dag daar onder enigszins gênante omstandigheden tegen het lijf loopt, wil haar er graag bij helpen en biedt haar zijn hulp. Maar onafhankelijk als Nora is, zit ze daar niet op te wachten. Ze redt zich wel zonder hem. Toch?

Mening
Met dit debuut toont Leanne Pots aan dat ze kan schrijven, en aantrekkelijk ook. Want het verhaal is dan misschien hier en daar enigszins cliché, de verhaallijn niet heel verrassend en de romantiek wel erg aanwezig – je wordt een beetje simpel van al het geglimlach, gebloos, geknipoog, geplaag, gekus, enz. – maar het is zó plezierig om te lezen. En om meerdere redenen. Het is bijvoorbeeld lekker eigentijds, sprankelend en spreekt tot de verbeelding. Verder kent het vaart, het bevat leuke humor en er zit flink wat pit in. En tel je daar het vertrouwd aanvoelende Hollandse decor bij op, plus de diepgang in de vorm van een mooie, zij het veelgehoorde boodschap ‘vergeving’ en ‘Gods plan volgen, in plaats van dat van jezelf’… Voilà, alles wat het recept voor een fijne feelgoodroman vereist, is present.

Conclusie
Ik red me wel is honderd procent feelgood. Deze debuutroman van eigen ‘boerse’ bodem levert je dan ook zeker een aangename leeservaring op.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.