Recensie

HSV Vrouwendagboek

HSV Vrouwendagboek | diverse auteurs

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van HSV Vrouwendagboek (diverse auteurs).

Inhoud
Reizen, het is iets wat veel mensen graag doen vandaag de dag om nieuwe plekken ontdekken, een andere cultuur op te snuiven, te proeven van de couleur locale… Ook in de tijd van de Bijbel werd er regelmatig gereisd. Profeten werden door God op pad was gestuurd met een boodschap. Het volk Israël maakte een veertig jaar durende reis naar Kanaän. Als er feest was in Jeruzalem, reisden mensen ernaartoe. Apostelen gingen op pad om het Evangelie te verkondigen. Jezus trok door het land om de mensen bekend te maken met de Vader en hen te helpen. En zo waren er nog velen. In dit dagboek loop je met verschillende van deze (groepen) personen op en leer je meer over hen, en door stil te staan bij hun leven ontvang je steun, troost, bemoediging en onderwijs voor je eigen levensreis.

Mening
Een leesvraag, bijbellezing, meditatie en toepassingsvraag; uit deze vier componenten is ieder dagboekstukje samengesteld en om het even over het derde te hebben… De overdenkingen, die uit de koker van achttien vrouwen komen, zijn over het algemeen – bij de een iets meer dan de ander, omdat ze niet allemaal even sterk geschreven zijn – precies wat je ervan verlangt. Want: Ze spreken aan doordat ze beginnen met een uit het leven gegrepen voorbeeld dat je aandacht vraagt. Ze gaan op begrijpelijke wijze in op het bijbelgedeelte dat centraal staat. Ze maken duidelijk wat je ervan kunt leren of welke boodschap erin schuilt, en anders is het aan jezelf om dat eruit te halen, bijvoorbeeld met behulp van de tot nadenken stemmende afsluitende vraag. Dat maakt dit tot een fijn dagboek.

Conclusie
HSV Vrouwendagboek is een aansprekend dagboek dat echt inhoud heeft en te denken geeft. Mooi om een jaar lang mee door het leven te reizen en te leren.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.