Recensie

Felicia redt de dierentuin

Felicia redt de dierentuin | Judith van Helden

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Felicia redt de dierentuin (Judith van Helden).

Inhoud
Als Felicia op een ochtend wakker wordt gemaakt door haar vriendin Myra is ze daar eerst niet zo blij mee. Maar dat verandert zodra ze hoort wat voor nieuws Myra heeft: haar tante Joos heeft een dierentuin met allerlei verschillende soorten dieren gekocht. Er is alleen één probleem: de burgemeester heeft andere plannen. Hij vindt de dierentuin, die nogal vervallen en rommelig is, een verspilling van de ruimte en wil de boel platgooien om er kantoren neer te zetten. Daarom geeft hij tante Joos een paar weken de tijd om alles op te knappen. En lukt dat niet, dan moet de dierentuin dicht. Nou, dat mag uiteraard in geen geval gebeuren, want dat is vreselijk voor tante Joos en de dieren, toch? Felicia, Myra en tante Joos moeten de dierentuin dus zien te redden. De vraag is alleen: hoe?

Mening
Grappige verhalen schrijven, dat kan Judith van Helden uitstekend; dat toont ook weer deze recentste pennenvrucht. Dit nieuwe (dieren)avontuur van Felicia en haar vriendinnen zit namelijk boordevol met vermakelijke gebeurtenissen en details die een glimlach op je gezicht toveren en je misschien zelfs wel hardop doen grinniken. En doordat het verhaal daarnaast ook een beetje spanning bevat, wat betreft veel aspecten origineel is, een vleugje romantiek kent en lekker eigentijds is, is het eigenlijk geen vraag of dit boek in de smaak gaat vallen. Iedereen die zich eraan waagt, maar vermoedelijk met name jonge tienermeiden – de doelgroep – beleeft er vast en zeker veel leesplezier aan… en leest het door de meeslepende vertelstijl in één keer uit. Om daarna te verlangen naar meer.

Conclusie
Felicia redt de dierentuin biedt een aansprekend en vermakelijk verhaal, dat leuk is van begin tot eind. Een aanrader voor elke (jonge) dierenvriend!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.