Recensie

Een wereld van verschil

Een wereld van verschil | Carla Laureano

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een wereld van verschil (Carla Laureano).

Inhoud
Binnenhuisarchitecte Kendall Green is gespecialiseerd in oude huizen. Ze is dan ook aangenaam verrast wanneer ze onverwacht een erfenis van haar tot dan toe onbekende oma krijgt en die uit maar liefst vijf historische panden blijkt te bestaan. Ze besluit af te reizen naar het bergplaatsje Jasper Lake, waar de huizen staan, met het plan alles wat waardevol is eruit te halen, zodat ze dat kan gebruiken voor haar werk, en de huizen vervolgens te verkopen. Maar eenmaal daar vertelt burgemeester Gabriel Brandt haar dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande consequenties zal hebben voor het dorpje en hij smeekt Kendall het niet te doen. Kendall begint te twijfelen, maar de huizen houden betekent dat ze op zoek moet naar waarheid over haar verleden en ze weet niet of ze dat wil…

Mening
Als je houdt van oude huizen, pittoreske plekjes en winterse taferelen, heb je aan deze feelgoodroman een goeie, want hij is rijk aan alle drie deze elementen. Maar hij omvat meer dan dat alleen. Zoals een romance met hindernissen, meerdere raadsels die zich niet een-twee-drie laten oplossen en zelfs enige dreiging die voor een zweempje spanning zorgt. En dan heeft Carla Laureano er ook nog subtiel verschillende diepgaande thema’s in gestopt, waaruit je de nodige bemoediging kunt halen en enkele waardevolle lessen te trekken zijn. Door die variatie is dit eigentijdse verhaal zowel hartverwarmend en levendig, als dat het je niet onaangedaan laat en aan het denken zet. Bovendien is het gewoon fijn om te lezen. Oftewel: genoeg pluspunten om een dikke voldoende te verdienen.

Conclusie
Een wereld van verschil trakteert je op een heerlijk romantisch feelgoodavontuur met winters tintje, maar biedt ook inhoud. Een roman om blij van te worden!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.