Recensie

Door jouw ogen

Door jouw ogen | Nicole Deese

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Door jouw ogen (Nicole Deese).

Inhoud
Molly McKenzie is een beauty-influencer, die door haar levendige persoonlijkheid en goede advies een groot aantal volgers, plus een flink banksaldo, heeft opgebouwd. Als ze de mogelijkheid krijgt om host te zijn van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, is dat een droom die uitkomt en dus zegt ze natuurlijk geen ‘nee’. Er is alleen één ‘maar’: ze heeft geen ervaring met de doelgroep. Om daar verandering in te brengen, solliciteert Molly bij een opvanghuis voor jongeren die net te oud zijn voor pleegzorg als vrijwilliger voor het zomerprogramma. Ze merkt algauw dat directeur Silas Whittaker er weinig vertrouwen in heeft dat ze geschikt is, maar hij besluit haar een kans te geven, die Molly vervolgens gretig aangrijpt. In de zomer die volgt, leert ze belangrijke lessen… en verandert alles.

Mening
Nicole Deese heeft het opnieuw gedaan: met haar fijnzinnige, vlotte pen een verhaal over kwetsbaarheid, authenticiteit, vriendschap en geloof op papier gezet dat je vanaf de eerste bladzijde voor zich inneemt. Omdat het gewoon zo fijn – lees: honderd procent feelgood – is. Het bestaat namelijk uit de optelsom van sprankelende romantiek, wat pit, een fijne sfeer, een zweempje humor en de nodige emoties. Maar het is ook mooi en soms ontroerend, want wat je leest over de pleegjongeren, zoals wat ze hebben meegemaakt en de verandering die ze doormaken als gevolg van een beetje liefde en aandacht, dat raakt je. En tot is het eveneens inspirerend, want je wordt bepaald bij de vraag wat er nu werkelijk toe doet in het leven. Kortom: een roman die je wilt lezen… en hebben.

Conclusie
Door jouw ogen is zo’n heerlijke, hartverwarmende feelgoodroman dat je de bladzijden blíjft omslaan tot er – helaas – geen meer over is. Meer van dit graag!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.