Recensie

De zwarte koningin

De zwarte koningin | Catharina Botermans

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De zwarte koningin (Catharina Botermans).

Inhoud
In dit debuut prikkelt Catharina Botermans met haar vaardige pen je voorstellingsvermogen en voert je zo al vanaf het begin mee terug in de tijd, naar het hof van Catherine de’ Medici – een fascinerende historische setting. Wat volgt, is een samenspel van intrige, politiek gekonkel, machtshonger, verraad, corruptie en een geheime romance, waarbij er overigens een niet zo kuise seksuele moraal op nagehouden wordt. Samen met de cast van kleurrijke, vaak complexe personages zorgt dat ervoor dat de verhaallijn vrij onvoorspelbaar is en je vrijwel continu geboeid blijft. En de schat historie die daarbij om de hoek kijken, draagt daar alleen maar aan bij, al maakt die het tegelijk wat taai, omdat het soms ten koste gaat van bijvoorbeeld de vaart. Ook blijft het te afstandelijk om je te raken.

Mening
In dit debuut prikkelt Catharina Botermans met haar vaardige pen je voorstellingsvermogen en voert je zo al vanaf het begin mee terug in de tijd, naar het hof van Catherine de’ Medici – een fascinerende setting. Wat volgt, is een samenspel van intrige, politiek gekonkel, machtshonger, verraad, corruptie en een geheime romance, waarbij er overigens een niet zo kuise seksuele moraal op nagehouden wordt. Samen met de cast van kleurrijke, vaak complexe personages zorgt dat ervoor dat de verhaallijn vrij onvoorspelbaar is en je bijna continu geboeid blijft. En de schat historie die daarbij om de hoek kijken, draagt daar alleen maar aan bij, al maakt die het tegelijk eveneens wat taai, omdat het soms ten koste gaat van bijvoorbeeld de vaart. Ook blijft het helaas te afstandelijk om je te raken.

Conclusie
De zwarte koningin brengt een intrigerend stukje geschiedenis knap tot leven. Deze roman zal liefhebbers van historische fictie zeker bekoren.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.