Recensie

De perfecte match

De perfecte match | Jody Hedlund

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De perfecte match (Jody Hedlund).

Inhoud
Verenigde Staten, 1849. Finola Shanahan is vastbesloten toe te treden tot de kloosterzusters van Saint Louis, om zo boete te doen voor het feit dat haar zusje jaren terug door haar onoplettendheid is gestorven. Om dat doorgang te laten vinden, moet ze echter wel het plan van haar ouders, om haar via een huwelijksmakelaar aan de man te helpen, zien te laten mislukken. Helemaal als blijkt dat de man die voor haar is uitgekozen niemand minder is dan Riley Rafferty, die bekendstaat om zijn heldhaftige daden. Met hem wil ze echt niet trouwen. En dus doet ze haar best om op allerlei manieren een eind te maken aan de koppelpoging, maar al snel wordt duidelijk dat ze er niets mee bereikt; integendeel zelfs, hoe harder ze zich verzet, hoe vastbeslotener Riley lijkt om haar hart te veroveren…

Mening
Deze roman lezen staat gelijk aan genieten. Hij is zo fijn! Alleen al vanwege het origineel verzonnen huwelijksmakelaarconcept, want dat brengt heel wat vermakelijke verwikkelingen met zich mee. Maar ook de meeste andere ingrediënten, zoals de eigengereide personages en de historische achtergrond, die bestaat uit de door armoede, gevaar en ziekten geplaagde immigrantenstad Saint Louis van halverwege de negentiende eeuw, dragen bij aan het fijnheidsgehalte. Met als resultaat een meeslepend verhaal dat tot de laatste letter boeiend is. Je kunt dus wel stellen dat Jody Hedlund prima werk heeft geleverd, behalve dan als het gaat om de aanwezige romantiek. Die ligt er namelijk geregeld te dik bovenop en leidt bovendien een enkele keer tot een scène die behoorlijk op het randje is.

Conclusie
De perfecte match charmeert met een zinderende romance, een stukje turbulente geschiedenis en meer aantrekkelijks. Deze historische roman smaakt naar meer!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.