Recensie

De gevangen bruid

De gevangen bruid | Michelle Griep

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De gevangen bruid (Michelle Griep).

Inhoud
Verenigde Staten, 1759. Mercy Lytton is een vrouw zoals je die niet veel tegenkomt in de omgeving van de kolonisatiegrens. Ze is opgevoed door de Mohikanen, gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht en voor niets en niemand bang. Dat komt haar goed van pas in haar werk als verkenner voor het Britse leger, vooral als ze samen met kapitein Prinn, die als een vader voor haar is, de nukkige tiener Rufus en Elias Dubios, een veroordeelde verrader die een laatste mogelijkheid heeft gekregen om het vege lijf te redden, op een missie wordt gestuurd om een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort. Terwijl de missie vordert en steeds gevaarlijker wordt, bloeit er iets op tussen Mercy en Elias – een liefde zonder toekomst… of is er toch een kans voor hen?

Mening
Wat krijg je als je een stoere vrouw, een onverschrokken misdadiger en een dosis liefde met elkaar mengt? Nou, in het geval van deze historische roman is het resultaat ervan een wervelende romance. En die vormt een van de pluspunten van dit met vaart geschreven verhaal. Maar er zijn er nog meer. Zoals de boeiende achtergrond, die bestaat uit de Amerikaanse frontier; de spanning en het avontuur die aldoor aanwezig zijn; de humor, de interessante historische feitjes die erin verwerkt zijn en de opbouwende boodschap over ‘vertrouwen op God’, al komt die misschien iets te nadrukkelijk naar voren. De verhaallijn en diverse componenten lijken alleen wel sterk op die van een andere (eerder vertaalde) titel van Michelle Griep, wat voorspelbaarheid in de hand werkt. Een beetje jammer.

Conclusie
De gevangen bruid zit vol avontuur, spanning, romantiek en historie – een combinatie die maakt dat deze roman geen moment verveelt. Prima (zomers) leesvoer.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.