Recensie

De droom van de stenografe

De droom van de stenografe | Tracie Peterson, Kimberley Woodhouse

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De droom van de stenografe (Tracie Peterson, Kimberley Woodhouse).

Inhoud
Verenigde Staten, 1904. Rebecca Whitman kan het bijna niet geloven wanneer ze te horen krijgt dat ze is aangenomen als de eerste vrouwelijke stenografe van Montana bij de rechtbank in Kalispell. Een droom die uitkomt, want dit geeft haar de kans om te doen wat ze al wil sinds ze er als meisje getuige van was dat een man onterecht in de gevangenis belandde: ervoor zorgen dat het recht zijn beloop heeft. Als er een in haar ogen onschuldige man voor het gerecht wordt gedaagd, besluit ze dan ook alles te doen wat in haar macht ligt om hem vrij te krijgen. Daarvoor vraagt ze hulp aan haar vriend, Mark Andrews, de knappe bibliothecaris van de Carnegie Library, voor wie ze steeds meer gaat voelen. Gaat het hun lukken om bewijs te vinden dat de man vrijpleit, voordat het te laat is?

Mening
Als je toe bent aan een roman die je moeiteloos uitleest én die leuk is, zit je met deze gebakken. Tracie Peterson en Kimberley Woodhouse bezitten allebei namelijk een vlotte pen en doordat ze hun talenten hebben gecombineerd, bevat dit verhaal het beste van beiden. Van de een heeft de nodige zoetheid in de vorm van een aangename romance en vele historische details; de ander heeft gezorgd voor wat (cosy) mysterie en een vleugje humor. Dat samen vormt een onderhoudend geheel over ‘het najagen van je dromen’, ‘vertrouwen op God(s) leiding’ – wat het geloof betreft, worden er trouwens ware en mooie dingen gezegd, maar het ligt er zo nu en dan wel een beetje dik bovenop – en ‘het recht laten zegevieren’. Gewoon een goed voorbeeld van laagdrempelige historische fictie.

Conclusie
De droom van de stenografe leent zich er goed voor om mee onder een dekentje op de bank te kruipen en even ongecompliceerd te genieten. Een fijne historische roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.