Recensie

Dansen in de regen

Dansen in de regen | Marianne Grandia

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Dansen in de regen (Marianne Grandia).

Inhoud
Iedereen kent ze wel: die zware regenbuien die meer zijn dan je voor je gevoel aankunt en de levensstormen die je ontmoedigen of zelfs verlammen. Als je met zulke ‘weersomstandigheden’ te maken krijgt, lijkt de bijbelse opdracht om je te allen tijde te verblijden – om altijd, hoe het ook met je gaat, vreugde te vinden – onmogelijk. Of is het dat toch niet? In dit boek word je meegenomen op een zoektocht naar het antwoord op deze vraag en word je verteld wat er nodig is om je in moeilijke tijden, als wellicht alles je bij de handen afbreekt en je het niet meer ziet zitten, te richten op God, je door Hem te laten vullen en je in Hem te verheugen. Zodat je ontdekt dat vreugde niet de afwezigheid is van verdriet en moeilijkheden, maar de aanwezigheid van God, en leert dansen in de regen.

Mening
Dit boek is een pareltje voor wie ermee worstelt om vreugde te vinden (in God) als het stormt in zijn leven. Dat is namelijk waar Marianne Grandia je, aan de hand van (persoonlijke) voorbeelden uit het dagelijkse leven en uit de Bijbel, op een warme, toegankelijke manier bij helpt. Daarbij wordt er eerst dieper ingegaan op (bijbelse) vreugde en moeiten, daarna volgen er bijbelse redenen om je te verheugen. En vervolgens krijg je praktische handreikingen aangereikt om die vreugde daadwerkelijk te vinden, en dat is misschien wel het waardevolste deel van alles. Want die omvatten verschillende kostbare lessen, verrassende eyeopeners, fijne geheugensteuntjes en mooie liederen, die samen een hoopvolle, bemoedigende boodschap uitdragen, waar je echt iets mee kunt als je het moeilijk hebt.

Conclusie
Dansen in de regen biedt bemoediging en hoop voor moeilijke tijden. Een waardevol boek om jezelf of een ander een hart mee onder de riem te steken.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.