Recensie

Bits, bytes en bots

Bits, bytes en bots | Hanna Holwerda

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bits, bytes en bots (Hanna Holwerda).

Inhoud
Zolang de mens bestaat, is hij van alles aan het onderzoeken en uitvinden. Het begon met eenvoudige voorwerpen zoals een wiel, een hefboom en een katrol en eeuwen later een stoommachine, maar inmiddels zijn de apparaten een stuk ingewikkelder. Dat heeft veel goeds tot gevolg gehad, want daardoor is het leven makkelijker geworden en is de mens tot veel meer in staat dan vroeger. Maar al die uitvindingen hebben ook een minder positieve kant, waarvan de grootste misschien wel is: de opwarming van de aarde en alle (rampzalige) problemen die daarvan het gevolg zijn. In dit boek gaat het hierover. Het neemt je mee vanaf de allereerste uitvindingen tot de modernste technieken en leert je zo alles wat belangrijk is om te weten om goed voorbereid te zijn op de (nabije) toekomst.

Mening
Dit boek is zó interessant! En dan vooral alles – er wordt er écht uitgebreid op ingegaan – wat gaat over de digitale wereld, robotica, kunstmatige intelligentie en de zogenoemde ‘wetenschap van het allerkleinste’, omdat hierover nog veel onwetendheid bestaat, terwijl je er in het dagelijks leven steeds meer mee te maken krijgt. De informatie die je in dit kader wordt aangereikt, bestaat uit een begrijpelijke uitleg van het onderwerp, uitdagende opdrachten en proefjes, leuke weetjes en ethische vragen, wat een succesvolle combinatie blijkt. Daardoor blijf je namelijk makkelijk geboeid, leer je op speelse wijze meer over deze materie en word je erover aan het denken gezet hoe goed of slecht een uitvinding is. Je kunt dus wel stellen: Hanna Holwerda heeft een geweldige prestatie geleverd.

Conclusie
Bits, bytes en bots staat boordevol informatie over alles rondom de digitalisering en automatisering van dit leven. Een superactueel, leerzaam en leuk boek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.