Recensie

Bijbellab

Bijbellab | Hanna Holwerda, Willemijn de Weerd

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bijbellab (Hanna Holwerda, Willemijn de Weerd).

Inhoud
God heeft de wereld en jou geweldig gemaakt. Dat doet dit dagboek je, aan de hand van de Bijbel, de wetenschap en techniek, op een speelse manier ontdekken. De ontdekkingsreis begint bij de wonderlijke schepping. Daarna denk je na over hoe bijzonder jij bent en Gods plannen met jou. Je leest hoe belangrijk de mensen om je heen zijn en hoe je hun kunt laten merken dat je om hen geeft. Je verdiept je in de natuur en hoe je er goed voor zorgt, steekt het een en ander op over het weer. De aarde komt aan bod. Ook kom je erachter wat jouw plekje in het oneindige heelal is en wat zich daar allemaal bevindt. En uiteindelijk sta je stil bij wie God is en wat Hij voor jou wil doen. Zo leer je allerlei nieuwe dingen over God, jezelf en het leven op aarde.

Mening
De wijze waarop dit kleurrijke, creatief opgezette boek je meer leert over God, de Bijbel en het geloof, is ontzettend leuk en origineel. De bijbelse thema’s die behandeld worden, zijn namelijk uitgewerkt in korte overdenkingen die vergezeld gaan van een gebed, waaraan – en dat is zo verfrissend – een weetje, een vraag, soms een tip en proefjes en/of opdrachten gekoppeld zijn. Het weetje leert je altijd iets interessants. De vraag zet je aan het denken. Voor de tip moet je meestal aan de slag. De proefjes en opdrachten zijn uitdagend en verrassend, en vormen een illustratie van de boodschap van die dag. En dat alles bij elkaar maakt dat je veel opsteekt over bijvoorbeeld de natuur en het weer, maar ook dat wat je hebt gelezen niet het ene oor in en het andere uit gaat, het blijft hangen.

Conclusie
Bijbellab is een tof boek dat je op veel verschillende manieren doet verwonderen over (het wonderlijke leven op en om) de aarde. Leuk en uitdagend voor alle kinderen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.