Recensie

Bidden tussen het onkruid

Bidden tussen het onkruid | Tara Johnson

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze oorlogsroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bidden tussen het onkruid (Tara Johnson).

Inhoud
Verenigde Staten, 1861. De achttienjarige Cassie Kendrick piekert er niet over: trouwen met de vreselijke man aan wie haar gewelddadige vader haar wil uithuwelijken. Daarom bedenkt ze een uitweg: verkleed als jonge man sluit ze zich onder de naam ‘Thomas Turner’ aan bij het leger van de Unie om mee te vechten in de burgeroorlog. De eerste weken kost het verbergen van haar ware identiteit haar weinig moeite, doordat ze zich zo min mogelijk met de andere mannen van haar eenheid bemoeit. Maar het wordt steeds lastiger als ze bevriend raakt met de meereizende fotograaf, Gabriel Avery, die het leven aan het front in beeld probeert te brengen. Hij weet dieper tot haar door te dringen dan haar lief is, waardoor hij steeds dichter bij de waarheid komt die ze koste wat kost geheim wil houden…

Mening
In deze roman heeft Tara Johnson een fictief verhaal gesponnen rondom de levenservaringen van Emma Edmonds, en dan met name wat zij tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog deed als soldaat, ziekenverzorger, koerier en spion. Een intrigerend en veelzijdig stukje geschiedenis, dat garant blijkt te staan voor een groot avontuur, waarbij je een indruk krijgt van het leven aan het front en het gevaar en de harde, schrijnende omstandigheden daar. Ook wordt je een interessante blik gegund in de wereld van de vroege fotografie. Samen met de bemoedigende boodschap over ‘vergeving’ – op bepaalde punten had die overigens wel wat beter en geloofwaardiger uitgewerkt kunnen worden – vormt dat een meeslepend geheel, dat je maar moeilijk kunt wegleggen als je er eenmaal van hebt geproefd.

Conclusie
Bidden tussen het onkruid bestaat uit een geweldige mix van feit en fictie, en boeit onophoudelijk. Schrijf deze historische roman maar op je verlanglijstje!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.