Recensie

Altijd nabij

Altijd nabij | Max Lucado

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Altijd nabij (Max Lucado).

Inhoud
Het leven is een lange weg en vaak een vermoeiende. Je kunt uitgeput raken door de last die je meedraagt en de uitdagingen waarvoor je staat. Door de vragen waarop je geen antwoord hebt en de problemen die je niet kunt oplossen. Door ziekte en zorgen en moeilijkheden. Herkenbaar? Weet dan: er is hulp. Iemand Die je wil helpen de weg door het leven te gaan. Hij is sterk. Wordt nooit moe. Laat Zich niet hinderen door wat jou kan hinderen. En Hij is altijd nabij. Deze Helper, dat is de Heilige Geest, en in dit boek gaat het over Hem. Je leert wie Hij is, wat Hij doet en hoe Hij jou kan helpen. Maar, nog belangrijker, je ontdekt dat je met de kracht van de Geest iedere moeite kunt doorstaan en in elke omstandigheid overeind blijft, zodat je uiteindelijk zult uitkomen bij je hemelse thuis.

Mening
In zijn zoveelste boek gaat Max Lucado in op de persoon en het werk van de Heilige Geest en dat doet hij op zijn oude, vertrouwde manier. Lees: met herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse leven, zinnen die zo op een tegeltje kunnen, bijbelteksten, een beetje humor en zelfspot, en laagdrempelig bijbelonderwijs. Dat samen maakt dat alles wat er wordt gezegd – en dat zijn niet uitsluitend de overbekende dingen, er valt nog wat nieuws te leren – aanspreekt en goed te begrijpen is. En doordat het eveneens persoonlijk wordt gemaakt, is het niet moeilijk om te ontdekken wat jij er voor baat bij hebt als je de Heilige Geest verwelkomt in je leven en toestaat dat Hij je helpt. De vragen die ten slotte zijn toegevoegd, helpen je om de Geest nader te bestuderen – alleen of met een groep.

Conclusie
Altijd nabij richt de schijnwerper op de Heilige Geest en alles wat Hij voor je wil en kan betekenen in leven van alledag. Aansprekend. Leerzaam. Opbouwend.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.