Recensie

You GOD this!

You GOD this! | Jolet Scheper, Anouk Timmer

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van You GOD this! (Jolet Scheper, Anouk Timmer).

Inhoud
Leven met God gaat met vallen en opstaan, want het is niet zo dat je nooit meer een misstap begaat als je gelooft. Ook dan maak je fouten. Fouten die je, als je beter wist wat er in de Bijbel staat, wellicht niet had gemaakt. Daarom is er dit handboek voor een leven met God, waarin aan de hand van bijbelteksten, persoonlijke voorbeelden, levenservaring en inspiratie van anderen (dagelijkse) struggles – van ‘onzekerheid’ en ‘roddelen’, tot ‘social media’ en ‘uitgaan’ – die vaak hand in hand gaan met een gelovig leven, behandeld worden. Om vervolgens praktische handvatten en tips aan te reiken om hiermee om te gaan. Zo ontdek je hoe je als twintiger in een tijd die steeds minder gelovigen telt een kind van God kunt zijn. Hoe je in de wereld van vandaag je leven kunt leven met Hem.

Mening
Jolet Scheper en Anouk Timmer weten wat er bij jonge gelovige vrouwen leeft én hoe ze dat op een aansprekende manier aan de vrouw moeten brengen, dat bewijst hun eerste boek. Met de juiste tone of voice – lees: eigentijdse taal – wordt er namelijk ingegaan op onderwerpen die aan de orde van de dag zijn als je twintiger bent. De voorbeelden die daarbij worden aangehaald, die trouwens wel wat veel en lang zijn af en toe, zijn ook typisch ‘jongvolwassen’. Daardoor gaat er herkenning van uit en dat zorgt er weer voor dat de les of boodschap die wordt doorgegeven des te meer binnenkomt. En mooi: de passie voor God spat van de bladzijde af. Wat de rest betreft, de opzet of de kwaliteit van het schrijven, bijvoorbeeld, is het een beetje zozo – niet erg slecht, maar ook niet geweldig.

Conclusie
You GOD this! is een boek vol herkenning, steun en tips voor wie ernaar verlangt om met God te leven, maar dat tegelijk best lastig vindt. Alle twintigers: hebben!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.