Recensie

Wat als we gewoon zijn

Wat als we gewoon zijn | Anne Marije Baars

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Wat als we gewoon zijn (Anne Marije Baars).

Inhoud
In de wereld van vandaag lijk je, in elk geval als je social media zoals Instagram moet geloven, vooral bijzonder te moeten zijn – door wie je bent of wat je doet. Dan pas tel je mee. Dan pas word je gelukkig. Maar wat als je gewoon bent? Als je geen bekendheid geniet, niets buitengewoons doet, geen opvallende successen boekt, niet opvalt… In dit boek ga je op zoek naar wat dat inhoudt, om vervolgens te ontdekken hoe er in het routinematige en haast voorspelbare alledaagse leven schoonheid te vinden is, zelfs als je wordt geconfronteerd met de gebrokenheid van dit aardse bestaan. En ook: welke vreugde er schuilt in het eenvoudige en normale, in het ‘gewoon’ zijn wie je bent en het samen optrekken als gewone mensen, afhankelijk van elkaar en God, in alle seizoenen van het leven.

Mening
Dit boek is een kleinood voor wie zich de kunst van het gewoon-zijn eigen wil maken. Want die doet Anne Marije Baars je in deze pennenvrucht ontdekken en niet aan de hand van een zeker stappenplan – gelukkig niet! – maar door een authentiek kijkje te geven in haar ‘alledaagse’ bestaan en iets te delen van de door haar opgedane ervaringen en lessen, als het gaat om haar leven en geloof. En juist die persoonlijke touch, de doorvoeldheid en kwetsbaarheid van het (met prachtig proza) geschrevene en de herkenning die het oproept, maakt dat het je raakt. Dat je aan het denken wordt gezet over je manier van leven, leert inzien welke zegen er uitgaat van het ogenschijnlijk vanzelfsprekende en met andere ogen gaat kijken naar de wereld en de mensen om je heen. Zo verrijkend, dit!

Conclusie
Wat als we gewoon zijn ontdoet het gewone leven van zijn alledaagsheid door je te wijzen op de schoonheid en vreugde die het omvat. Lees dit mooie, rake boek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.