Recensie

Voor altijd de mijne

Voor altijd de mijne | Becky Wade

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Voor altijd de mijne (Becky Wade).

Inhoud
Celia Park had zich voorgenomen om hem nooit meer aan te kijken: Ty Porter, de man met wie ze zesenhalf jaar geleden na een wervelwindromance halsoverkop trouwde en die haar vervolgens net zo snel weer in de steek liet. Dan neemt hij echter onverwacht contact met haar op, met de mededeling dat hij met haar wil afspreken om wat er is gebeurd uit te praten. Onwillig stemt Celia ermee in, maar ze weet één ding: hij mag beslist niet achter het bestaan van Addie, hun vijfjarige dochter, komen. Alleen is dat juist wel wat er gebeurt en vanaf dat moment doet Ty er alles aan om Celia ervan te overtuigen dat hij nu wél klaar is voor liefde en om duidelijk te maken dat hij een goede vader voor Addie kan zijn. Maar is het nog op tijd om het weinige dat er over is van hun huwelijk te redden?

Mening
Deze roman werd al snel na de verschijning ervan bekroond met twee awards en niet onterecht, want hij is geweldig! En om meer dan één reden. Zo leest het verhaal door Becky Wades sprankelende, vlotte schrijfstijl als een trein; je vliegt door het boek heen. De ‘perfect imperfecte’ personages zijn zo innemend dat ze moeiteloos je hart veroveren. De geestige dialogen en grappige incidenten zorgen voor het nodige vermaak. De romantiek spat regelmatig van de bladzijden af. En de mooi uitgewerkte bijbeltekst Efeze 4:32, met nadruk op ‘vergeef elkaar’, staat garant voor een serieuze onderlaag. Enigszins voorspelbaar is het daarentegen wel en ook lekker rooskleurig op bepaalde punten, maar ach, beide maken het feelgoodgevoel wel compleet en daarom is dat zo erg nog niet.

Conclusie
Voor altijd de mijne is feelgood op zijn best – vermakelijk, hartveroverend, romantisch en gewoon erg leuk – inclusief diepgang. Deze verrukkelijke roman wil je lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.