Recensie

(Ver)wonderen

(Ver)wonderen | Nieske Selles

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van (Ver)wonderen (Nieske Selles).

Inhoud
God verrichtte in de tijd dat Hij op aarde was vele wonderen. Maar niet alleen destijds, ook vandaag doet Hij nog wonderen. Zowel in de gewone momenten van het dagelijkse bestaan als in de bijzondere openbaringen door Zijn Woord en andere gelovigen. Dit boek, dat bestaat uit dertig overdenkingen over natuurwonderen, wonderen uit de Bijbel, tekenen in het leven van alledag en Jezus’ wonderlijke verlossing aan het kruis, en tussendoor verhalen van vrouwen die van dat alles getuigen, gaat daar dieper op in. Je wordt stilgezet bij de wonderlijke goedheid, grootheid, liefde en macht van God en er vervolgens in geoefend om je erover te verwonderen. Zodat je opmerkzaam wordt op de wonderen die God in jouw leven heeft gedaan, nog altijd doet en zal doen – elke dag opnieuw.

Mening
Dit boek doet zijn titel eer aan, want als de inhoud één ding uitwerkt, is het wel dat je je (weer) gaat verwonderen over het wonderlijke van wie en hoe God is en de wonderen die Hij verricht. Dat komt doordat je daar herhaaldelijk – elke overdenking en getuigenis weer – op gewezen wordt, en het gaat niet alleen over het grootse, maar ook, of misschien wel juist, over de kleine tekenen van God in de natuur en het alledaagse leven. Bij alles wat Nieske Selles daar op haar vriendelijke, bemoedigende manier over schrijft, houdt ze je regelmatig een spiegel voor, deelt ze wijze lessen, biedt ze verdieping en zet ze je middels gespreksvragen aan het denken, en dat alles aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven of dat van anderen. Gevolg? Wat je leest, doet iets met je en stimuleert geloofsgroei.

Conclusie
(Ver)wonderen helpt je de ogen te openen voor de grote en kleine wonderen waarmee God je dagelijks omringt. Lees, leer, overdenk en verwonder!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.