Recensie

Strandjuweel

Strandjuweel | Irene Hannon

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Strandjuweel (Irene Hannon).

Inhoud
Christi Reece is wanhopig. Jarenlang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Ze heeft geld nodig, terwijl ze zelf nagenoeg niets meer bezit nadat haar overleden man al haar geld erdoorheen gejaagd heeft. Daarom gaat ze naar Hope Harbor, waar Jack Colby, een vroegere kennis woont, en vraagt hem om hulp. Jack zit echter bepaald niet op haar – de vrouw die hem ooit verraadde – te wachten, blijkt als ze hem ontmoet. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd aan de kust van Oregon en daarin is geen plaats voor haar. Maar als ze onverwacht de kans krijgt om een mysterieus strandhuisje te betrekken en een poosje in het kustplaatsje te blijven, draait hij langzaam bij wanneer hij merkt dat ze veranderd is. Zeker als duidelijk wordt dat hij háár hulp ook nodig heeft…

Mening
Deze zoveelste pennenvrucht van Irene Hannon is opnieuw een hartverwarmende, eigentijdse feelgoodroman die je, wanneer je er eenmaal in begonnen bent, het liefst zo snel mogelijk uit leest. Niet zozeer omdat hij zo bijzonder is. Hij bestaat namelijk grotendeels uit de standaardingrediënten van dit genre. De boodschap over ‘tweede kansen’, ‘vergeving’ en ‘een nieuwe start’ is, hoewel bemoedigend en hoopvol, niet erg origineel. En in bepaalde opzichten doet het plot denken aan een eerder verschenen titel en het is vrij voorspelbaar, wat een beetje jammer is. Maar desondanks is het een aangenaam romantisch verhaal met een vleugje humor, dat je een warm gevoel bezorgt en knus aandoet. Plus – en dat is niet onbelangrijk – door de alles wat er gebeurt, wat heel wat is, boeit het volop.

Conclusie
Strandjuweel verwelkomt je in een wereld waar verwonde harten genezing vinden, levens veranderen en liefde overwint. Een fijne weglezer met een hoog feelgoodniveau!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.