Recensie

Pluk je zegeningen

Pluk je zegeningen | Regina Brett

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Pluk je zegeningen (Regina Brett).

Inhoud
Toen journaliste Regina Brett vijftig werd, schreef ze een serie columns over vijftig lessen die ze tot dat moment in haar leven had geleerd. Vervolgens gebeurde wat ze nooit had verwacht: ze werden ongekend populair, niet alleen in eigen land, maar over de hele wereld. In landen dichtbij en ver weg werden ze door mensen van allerlei pluimage gelezen, doorgestuurd en herdrukt. En nu zijn ze gebundeld in een boek, al die levenswijsheden – van ‘het leven is niet eerlijk, maar toch goed’, tot ‘als je er niet dood aan gaat, word je er sterker van’ en ‘de tijd heelt bijna alle wonden, dus geef de tijd de tijd’. In de hoop dat ze een steuntje in de rug vormen voor wie een moeilijke periode in zijn leven heeft doorgemaakt of zich daar nu middenin bevindt. Oftewel: voor iedereen. Voor jou.

Mening
De levenslessen die je in dit boek vindt, zijn exact wat ze zeggen te zijn: lessen voor het leven. Ze bestaan namelijk uit wijze inzichten en praktische adviezen waarin iets leerzaams schuilt en ze hebben betrekking op het gewone bestaan. En soms ook op het geloof, maar dit terzijde. Het fijne is dat Regina Brett ze niet zonder enige context doorgeeft, maar elk ervan vergezeld laat gaan van een aansprekend, met een snufje humor verteld verhaal waaruit blijkt hoe ze aan die levenswijsheid gekomen is of dat de waarheid ervan illustreert. Omdat je daarbij een openhartig inkijkje in haar leven krijgt en dit persoonlijke stukje, zelfs al is het vrij Amerikaans en katholiek, wat iets minder is, om de een of andere reden – is het de herkenning die het oproept? – maakt dat de les blijft hangen.

Conclusie
Pluk je zegeningen zit vol inspirerende down-to-earth levens- en geloofslessen, verpakt in een sprekende anekdote. Dit boek verdient je tijd en aandacht!


Bekijk ook

Een reactie op “Pluk je zegeningen

  1. Naomi schreef:

    Alleen al de titel vind ik heel inspirerend. Een boek voor op mijn lijstje. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.