Recensie

Ondanks alles de hare

Ondanks alles de hare | Becky Wade

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Ondanks alles de hare (Becky Wade).

Inhoud
Voormalig marinier Jake Porter heeft meer aan de uitzending naar Irak overgehouden dan het ene litteken dat zijn gezicht ontsiert – hij worstelt met PTSS. Om die reden leidt hij een teruggetrokken bestaan en gaat hij relaties uit de weg. Maar dan keert Lyndie James, zijn vroegere vriendin, terug naar het stadje waar hij woont. Op aandringen van zijn broer en Lyndie zelf besluit hij haar in te huren om zijn volbloedpaarden te trainen en al snel blijkt dat er na al die jaren nog steeds een band tussen hen is. En die, plus Lyndies sprankelende, optimistische persoonlijkheid, zorgt ervoor dat de muur die hij om zijn hart heeft opgetrokken langzaam begint af te brokkelen en dat hij steeds meer voor haar gaat voelen. De grote vraag is alleen: zal zij hem ondanks alles wat hij meesjouwt willen hebben?

Mening
Deze roman is op-en-top feelgood, want een goed gevoel geven doet hij je. Dat is te danken aan de romance, die zoet is, maar niet té; aan de familiebanden en vriendschappen, waarvan iets warms uitgaat; aan de goed uitgewerkte personages, waarvan je eenvoudigweg wel móét houden; aan de humor. En tegelijk heeft het verhaal een psychische kant. Er wordt namelijk geschetst – en geloofwaardig ook – hoe het is om te moeten leven met PTSS. Vrij heftig is dat af en toe. Onroerend en misschien zelfs aangrijpend. Becky Wade zou Becky Wade echter niet zijn als ze dat niet vergezeld laat gaan van een hoopvolle boodschap, met daarin een grote rol voor het geloof, wat ze dan ook doet. Het geheel dat dat alles samen vormt, is fijn en mooi en een dikke prima, maar niet meer dan dat.

Conclusie
Ondanks alles de hare is een hartverwarmende feelgoodroman vol hoop die je sneller uit hebt dan je lief is. Kortom: aangenaam om je mee te vermaken.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.