Recensie

Om eerlijk te zijn

Om eerlijk te zijn | Tammy Gray

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Om eerlijk te zijn (Tammy Gray).

Inhoud
January Sanders heeft er alles voor over om aan haar liefdesverdriet te ontsnappen, dus als ze een tijdelijke baan aangeboden krijgt in de kerk van haar tante, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Dat ze niet gelovig is, houdt ze voor zich, om niet het risico te lopen dat ze gelijk weer ontslagen wordt. Maar wanneer ze in de kerk de knappe gitarist Cameron Lee ontmoet en ze iets met elkaar krijgen, wordt het toch steeds lastiger om haar leugentje vol te houden, want hij heeft een levend geloof en begint er regelmatig over. January heeft geen idee wat ze met de situatie aan moet. Net als ze niet weet wat ze moet met tuinarchitect, Dillon Kyle, die het nodige over haar lijkt te weten, haar zonder blikken of blozen op haar fouten wijst… en ongevraagd haar hart binnendringt. Wie is nu de ware?

Mening
Als je deze feelgoodroman íéts kunt nageven, dan wel dat je niet na het eerste hoofdstuk al weet hoe het happy end eruit zal zien. Als het gaat om de romance, is het verhaal namelijk lang onvoorspelbaar – een verademing. En een tweede pluspunt is dat het op levensechte wijze schetst hoe krachtig het geloof in iemands leven kan werken, hoezeer geloofsbeleving per gelovige kan verschillen en het laat iets zien van geloofsvragen en geloofsworstelingen, bijvoorbeeld met teleurstelling en perfectie. Mooi en best origineel bovendien. Afgezien daarvan is het echter vrij gemiddeld. Lees: niet zo geweldig dat je er ondersteboven van bent of dat het een blijvende indruk achterlaat, maar ook weer niet slecht, want Tammy Gray weet je met haar pennenvrucht heus wel enig leesplezier te bezorgen.

Conclusie
Om eerlijk te zijn is een niet zo typisch feelgoodverhaal dat je regelmatig verrast, pleziert en vermaakt. Een roman die je prima kunt lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.