Recensie

Na al die tijd

Na al die tijd | Melissa Tagg

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Na al die tijd (Melissa Tagg).

Inhoud
Beckett Walker is al lange tijd niet meer in Maple Valley geweest, uit angst dat hij wordt opgepakt vanwege enkele onbezonnen acties van jaren geleden. En dat is precies wat er gebeurt als hij op een gegeven moment besluit tóch terug te keren voor de bruiloft van zijn broer. Nog voordat de feestelijke plechtigheid kan beginnen, wordt hij in de boeien geslagen en meegenomen. Als de rechter hem vervolgens een boete en taakstraf van vierhonderd uur geeft, zoekt Beckett toenadering tot zijn jeugdvriendin Kit Danby, die de boomgaard van haar familie weer winstgevend wil maken en daarbij wel wat hulp kan gebruiken. Het is de perfecte oplossing voor allebei en ze worden het dan ook snel eens: Beckett gaat bij Kit aan de slag. Er blijkt alleen veel meer op het spel te staan dan gedacht.

Mening
Het is een sympathiek, enigszins idyllisch ons-kent-onswereldje, zoals dat alleen in fictie kan bestaan, dat het decor vormt van deze vlotlezende feeldgoodroman. Die bovendien bol staat van de romantiek. Als tegenhanger van al dat rooskleurige is er sprake van de nodige tegenslag, innerlijke worstelingen en gecompliceerde relaties. Dat is samen best veel en eerlijk gezegd too much om heel geloofwaardig te kunnen zijn, maar het zorgt wel voor een broodnodig stukje spanning en échte inhoud. Bij elkaar opgeteld vormt dat zoete en de diepgang een aangenaam verhaal dat boeit en dankzij de (soms ietwat flauwe) humor ook amuseert. En dat te denken geeft over het vinden van je bestemming, je roeping in dit leven en vertrouwen op God bij alles wat je doet, in goede en slechte tijden.

Conclusie
Na al die tijd is een feelgoodroman die zijn genre eer aandoet, want een fijn gevoel is exact wat hij je bezorgt, plus wat plezierige leestijd. Een dikke prima!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.