Recensie

Leven vanuit rust

Leven vanuit rust | Tomas Sjödin

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Leven vanuit rust (Tomas Sjödin).

Inhoud
Rust is vandaag de dag in diskrediet geraakt. Men verontschuldigt zich ervoor, alsof rust iets verkeerds is. Sommigen doen het lijken alsof rust niet belangrijk is. En vaak wordt er met rust omgegaan alsof die ze een hekkensluiter is; als iets voor na al je dagelijkse verantwoordelijkheden, als je uitgeput bent en tot weinig meer in staat. Maar het tegenovergestelde is waar. Rust komt niet achteraan, als laatste – ze is het begin van alles en belangrijk, noodzakelijk zelfs, om vol te kunnen houden. Daarom is het nodig om het rusten in ere te herstellen. Om, in plaats van dag in, dag uit continu druk bezig te zijn, te leren leven vanuit rust. En in dit boek word je verteld hoe je dat doet… en ontdek je hoe heilzaam dat voor je is en wat voor goeds en moois het je (uiteindelijk) zal brengen.

Mening
Wie verlangt naar (meer) rust in zijn leven, moet dit boek hebben, want dat is precies waarmee het je helpt. Het maakt namelijk korte metten met het beproefde weekritme, om vervolgens op toegankelijke, aansprekende wijze – lees: aan de hand van alledaagse voorbeelden, ervaringen en zowel wetenschappelijke als bijbelse inzichten – in te gaan op het belang van ‘levensreddende’ rust en duidelijk te maken hoe je die kunt vormgeven. Daarbij brengt Tomas Sjödin een eerbetoon aan de sofa, breekt hij een lans voor de sabbatsrust en spreekt hij zich uit voor de noodstop. En ondertussen stuit je op allerlei eyeopeners die stof tot nadenken geven, juist omdat ze soms indruisen tegen je gevoel en/of wat de wereld verkondigt. Dat maakt deze inhoud zowel inzichtrijk als inspirerend en waardevol.

Conclusie
Leven vanuit rust is overtuigend betoog voor meer rust in het leven. Om te lezen, te herkauwen en te herlezen… en gevolg te geven.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.