Recensie

Langs een verre kust

Langs een verre kust | Karen Kingsbury

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Langs een verre kust (Karen Kingsbury).

Inhoud
Als de tiener Jack Ryder tijdens een vakantie met zijn ouders en broertje ziet dat er een meisje wordt meegesleurd door de sterke onderstroom van de Caribische Zee, aarzelt hij geen moment. Hij duikt het water in en weet haar ternauwernood te redden van een verdrinkingsdood. Tien jaar later werkt Jack als undercoveragent bij de FBI en wanneer hij voor een opdracht naar die plek terugkeert, staat hij onverwacht oog in oog met Eliza Lawrence, het bewuste meisje. Ze blijkt het slachtoffer te zijn van de mensenhandelorganisatie die hij op moet rollen en op het punt te staan om haar vrijheid voorgoed te verliezen. Ze besluiten hun krachten te bundelen en samen de strijd aan te gaan met het onrecht, maar het gevaar is groot. Kunnen ze elkaar redden of zullen ze beiden ten onder gaan?

Mening
Karen Kingsbury schuwt moeilijke onderwerpen niet, zo blijkt maar weer eens uit deze roman. Als onderwerp heeft hij namelijk ‘mensenhandel’. In dat kader wordt er een inkijkje geboden in deze duistere wereld, verteld hoe het er daar aan toegaat en je krijgt een idee van wat slachtoffers doormaken. Daar komt aardig wat spanning en actie aan te pas en – vanzelfsprekend – ontbreekt de romantiek niet, net zomin als een opbouwende boodschap waarin het geloof sterk naar voren komt. Samen vormt dat een prima verhaal dat veel vaart kent en de diepte in gaat, zonder al te zwaar te worden. Alleen is het is, onder andere door de snelheid waarmee alles gebeurt, bepaalde spectaculaire acties en een soms wel erg toevallige samenloop van omstandigheden, niet bepaald geloofwaardig.

Conclusie
Langs een verre kust is vooral het lezen waard vanwege de boodschap, die hoop en moed biedt aan iedereen die gebrokenheid kent. Deze roman krijgt een zeven plus!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.