Recensie

Gemaakt tot Gods eer

Gemaakt tot Gods eer | Deborah Monfils

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Gemaakt tot Gods eer (Deborah Monfils).

Inhoud
Tevreden zijn met je uiterlijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tenslotte heeft iedere vrouw wel iets wat ze liever anders ziet aan zichzelf. Een plattere buik. Niet zo’n grote neus. Geen puistjes. Krullen in plaats van piekhaar. En noem maar op. Hoe doe je dat dus – jezelf accepteren zoals je bent gemaakt? Dat is wat dit boek je vertelt door je inzicht te geven in de factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van een positief of negatief lichaamsbeeld en vervolgens duidelijk te maken welke stappen je kunt zetten om vrede te krijgen met hoe je eruitziet. Daarbij vormt de Bijbel, en wat God daarin zegt over het lichaam en je uiterlijk, de leidraad. Zo ontdek je wat een gezonde kijk op het uiterlijk is, met als gevolg dat je uiteindelijk lekkerder – en tevredener – in je vel zit.

Mening
Dit boek is een dikke leestip voor jou, als vrouw, als je je regelmatig druk maakt om je verschijning. Eerst en vooral vanwege de inhoud, die goed is. Het zijn namelijk geen algemeenheden waarmee Deborah Monfils in haar debuut komt aanzetten. Integendeel, wat je krijgt aangereikt, is een (bijbels) gefundeerde visie op het uiterlijk, inclusief nieuwe inzichten, die je te denken geven over het beeld dat je van jezelf hebt en het belang van je buitenkant. Een tweede pluspunt is wijze waarop het wordt gebracht: aan de hand van persoonlijke voorbeelden, die fijn herkenbaar zijn; met een vleugje humor dat voor wat luchtigheid zorgt; en praktisch, wat het vergemakkelijkt om iets te doen met wat je leest. En ten derde is het totaalplaatje gewoon verfrissend, openhartig en aansprekend.

Conclusie
Gemaakt tot Gods eer leert je op een inspirerende manier de juiste waarde te hechten aan je uiterlijk. Dit fijne boek zou elke vrouw in huis moeten halen!


Bekijk ook

Een reactie op “Gemaakt tot Gods eer

  1. Naomi schreef:

    Ik ben er nog in bezig, maar herken heel erg je beschrijving van het boek. Ik vind het makkelijk lezen en heel waardevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.