Recensie

Ga met me mee

Ga met me mee | Becky Wade

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Ga met me mee (Becky Wade).

Inhoud
De vrijlating van Luke Dempsey is aanstaande als zijn medegevangene Ed Sutherland hem op zijn sterfbed bekent dat hij zijn dochter Finley enkele aanwijzingen zal nalaten die leiden naar een verborgen schat. Omdat hij bang is dat er meer kapers op de kust zijn, laat hij Luke beloven dat hij haar tijdens de zoektocht zal beschermen. Finley accepteert zijn hulp bij de schattenjacht, terwijl ze hem op haar beurt probeert te helpen door hem over te halen zichzelf te vergeven wat er in het verleden is gebeurd, iets wat hij niet van plan is te doen. Net als hij zich voorgenomen heeft zijn hart niet te verliezen. Maar naarmate hij en de pittige, idealistische eigenaresse van de dierenopvang dichter bij de ontknoping komen, brokkelt dat besluit steeds verder af en dat staat hem niet aan. Totaal niet.

Mening
Romans met een aanzienlijk feelgoodgehalte én diepgang schrijven; dat heeft Becky Wade al herhaaldelijk gepresteerd en ook ditmaal is het haar gelukt. Deze nieuwe pennenvrucht bevat namelijk aan de ene kant een genadevolle boodschap over onder andere ‘Gods oneindige vergeving’ en ‘tweede kansen’. En anderzijds bezorgt hij je zeker een goed gevoel, wat vooral te danken is aan de sprankelende romantiek en fijne humor. Die beide moeten het echter wel – en daar wordt vast niet iedere lezer erg blij van – afleggen op het aanwezige mysterie, dat garant staat voor de nodige spanning en onvoorziene plotwendingen, maar dat eveneens ten koste gaat van de charme van het verhaal. Daardoor is het in zijn geheel leuk, vlot en leest het lekker weg, alleen ook niet veel meer dan dat.

Conclusie
Ga met me mee is fijne feelgoodroman mét inhoud, die erom vraagt om in één keer, of tenminste zo snel mogelijk, uitgelezen te worden. Een (vakantie)leestip!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.