Recensie

Felicia en het kunstgebittenmuseum

Felicia en het kunstgebittenmuseum | Judith van Helden

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Felicia en het kunstgebittenmuseum (Judith van Helden).

Inhoud
De dag dat ze voor het eerst naar de middelbare school gaat, begint voor Romy nogal ongelukkig: als ze onder de douche staat en haar haar aan het wassen is, komt er opeens geen water meer uit de kraan. En niet alleen in de badkamer niet… nergens in huis, zo komt ze algauw tot de ontdekking. Gevolg? Ze moet met een hoofd vol shampoo naar school. Om daar vervolgens, alsof wat ze die ochtend heeft meegemaakt nog niet erg genoeg is, te worden opgesloten in de kleedkamer. Romy is ervan overtuigd dat haar vriend Stef uit de parallelklas erachter zit, dat het een van die stomme pranks is die hij en haar broertjes al de hele zomer met haar uithalen, en ze is woedend op hem. Daarom zint ze op wraak en haar nieuwe vriendin Guusje heeft wel een idee. Maar of het zo’n goed idee is…

Mening
Je moet er maar op komen: alle origineel bedachte lachwekkende en maffe rampen waarover je leest. Daar is veel fantasie voor nodig en Corien Oranje heeft die kennelijk, want zij is het die ze stuk voor stuk uit haar duim gezogen heeft en ze bovendien lekker vlot en met een flinke snuf humor aan het papier heeft toevertrouwd. En het verhaal is niet alleen maar leuk en grappig. Doordat het onderwerp ‘dementie’ ook aan de orde komt – er wordt geschetst hoe verwarrend het kan zijn om een grootouder te hebben die aan de ziekte lijdt – heeft het ook iets serieus en er gaat wat warms van uit. Eigenlijk is alles voor een fijn meidenboek dus present. Het enige wat daar afbreuk aan doet, zijn bepaalde niet zo fraaie woorden en als christen kun je wellicht sommigen dingen niet echt waarderen.

Conclusie
Felicia en het kunstgebittenmuseum is zo’n boek waar je geen genoeg van krijgt – zo leuk is het. Een regelrechte leestip voor tienermeiden!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.