Recensie

Een tijd om te dansen

Een tijd om te dansen | Beth Moran

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een tijd om te dansen (Beth Moran).

Inhoud
Ze had het zich voorgenomen nooit meer te doen: een voet over de drempel van haar ouderlijk huis zetten. Maar dat is nu toch wat de drieëndertigjarige Ruth Henderson heeft gedaan; samen met haar tienerdochter is ze weer bij haar ouders gaan wonen, aangezien de berg schulden die haar overleden partner heeft nagelaten haar geen andere keus liet. Omdat ze zich daarvoor schaamt en zich ellendig voelt, verstopt ze zich het liefst in haar slaapkamer voor de buitenwereld. Haar bemoeizuchtige moeder wil daar echter niets van weten en doet er alles aan om Ruth naar buiten te krijgen, zelfs haar dwingen om naar een vrouwenavond te gaan. En dat blijkt nog niet zo gek, want daar leert Ruth vervolgens vier vrouwen met elk een eigen verhaal kennen – een ontmoeting die alles verandert.

Mening
De hoofdrol in deze roman is dan wellicht voor het goed uitgewerkte personage Ruth, ‘vriendschap’ neemt eveneens een prominente plek in. Als er één ding is dat uit dit verhaal blijkt, is het namelijk hoe belangrijk en onmisbaar echte vriendinnen in het leven zijn. Maar er is meer. Daarnaast komen er namelijk nóg enkele diepgaande en voor de meeste vrouwen waarschijnlijk herkenbare onderwerpen aan de orde. Behoorlijk wat diepgang, dus, en toch is dit niet al te serieuze kost, want Beth Moran schrijft met haar vlotte pen over dat alles met warmte, wat zelfspot, een beetje humor en een portie nuchterheid, wat samen met de aanwezige romantiek een feelgoodsfeertje creëert dat iets verslavends heeft; je wilt alsmaar doorlezen. Oftewel: een fijne pageturner met inhoud én vermaak.

Conclusie
Een tijd om te dansen is een heerlijke roman vol herkenbare vrouwenissues en -thema’s die je het liefst in één ruk uitleest. Laat deze niet ongelezen aan je voorbijgaan!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.