Recensie

De vijf talen van de liefde voor singles

De vijf talen van de liefde voor singles | Gary Chapman

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit relatieboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De vijf talen van de liefde voor singles (Gary Chapman).

Inhoud
Als mens heb je er behoefte aan om te weten dat ervan je gehouden wordt. Dat geldt als je getrouwd bent en ook als je om wat voor reden ook – omdat je gescheiden bent, je partner is overleden of nooit getrouwd bent… – single bent. Want niets doet je zo goed als liefde ontvángen, dat is je diepste emotionele behoefte, en anderen liefde géven. Maar hoe zit dat als je single bent? Hoe doe je dat dan precies? Dat vertelt dit boek. Het leert je, als single, op welke manieren je kunt liefhebben en je ontdekt wat jij precies nodig hebt om je geliefd te voelen, waarbij de vijf liefdestalen de rode draad vormen. Met als doel dat je meer liefde in je leven zult ervaren, met positieve gevolgen voor al je relaties – met vrienden, familieleden… en wellicht je toekomstige partner.

Mening
In een boek speciaal voor singles verwacht je niet een-twee-drie allerlei praktijkvoorbeelden van mensen die weliswaar niet zijn getrouwd, maar wel een relatie hebben, en toch vind je die in deze titel veelvuldig. Een beetje een miskleun. Dat gezegd hebbende, afgezien daarvan is het goed, zij het grotendeels niet vernieuwend. Wat gezegd wordt over de liefdestalen is, als je ermee bekend bent, namelijk oude koek. Is dat niet zo, dan doe je veel inzichten op. Maar vooral de laatste plusminus honderd bladzijden, daar heb je als single echt iets aan. Omdat Gary Chapman je daar, op zijn eigen aansprekende manier en heel begrijpelijk, vertelt hoe je al je relaties middels de principes van de liefdestalen kunt verbeteren en wat dat je kan brengen. En dat is beslist waardevol.

Conclusie
De vijf talen van de liefde voor singles helpt je de relaties die je als single hebt naar een hoger niveau te tillen. Een leestip voor wie alleen door het leven gaat.


Een reactie op “De vijf talen van de liefde voor singles

  1. Naomi schreef:

    Jammer dat het veel over mensen met een relatie gaat, maar toch klinkt het boek als iets voor op mijn lijstje, ondanks dat ik bekend ben met het boek De vijf talen van de liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.