Recensie

De superspannende schoolreisspeurtocht

De superspannende schoolreisspeurtocht | Bert Wiersema

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De superspannende schoolreisspeurtocht (Bert Wiersema).

Inhoud
De klas van Koos gaat op schoolreis en daar heeft Koos he-le-maal geen zin in. Het is de stomste dag van het jaar, als je het hem vraagt. Maar dan vraagt de meester hem en Iris om voor het schoolreisje een middeleeuwse speurtocht uit te zetten in het speelbos waar ze naartoe gaan en dat verandert alles voor hem. Samen met Iris en haar vriendin Emily gaat hij aan de slag en hoe langer hij bezig is, hoe enthousiaster hij wordt. En als hij klaar is, weet hij zeker: Dit gaat een spectaculaire speurtocht worden. Een schoolreisje om nooit te vergeten! Want alles zit zo goed in elkaar, er kan gewoon niks misgaan. Op de dag van het schoolreisje blijkt echter dat er toch een probleempje is. Een waarvoor de speurderskwaliteiten van het tweetal van detectivebureau Iris en Ko dringend vereist is…

Mening
Dit is een boek waar vermoedelijk elke jonge tiener, jongen én meisje, blij van wordt, want het is gewoon een erg leuk verhaal. In de eerste plaats omdat het origineel is, avontuurlijk en tot de verbeelding spreekt. Ten tweede door de aanwezige humor die nogal eens tot iets grappigs leidt. Ten slotte – en misschien is dat wel de voornaamste reden – is dat te danken aan het Sherlock Holmes-achtige raadsel dat niet alleen de hoofdrolspelers hoofdbrekens bezorgd en ze aan het speuren zet, maar ook jou, als lezer. Omdat het zo geschreven is dat je wordt uitgedaagd om eerder uit te vogelen hoe het zit dan dat het uit de doeken wordt gedaan. Je kunt dan ook wel stellen dat Bert Wiersema met deze zoveelste titel die zijn omvangrijke oeuvre telt een dikke voldoende in de wacht sleept.

Conclusie
De superspannende schoolreisspeurtocht weet iedere tiener met een speurneus tot de laatste bladzijde te vermaken. Een leuk (voor)leesboek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.