Recensie

De schepping juicht

De schepping juicht | Francine Rivers

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De schepping juicht (Francine Rivers).

Inhoud
Buiten, in de natuur, is God overal te vinden. In de zonsondergang met al haar prachtige kleuren. In de paardenbloem wiens zaadjes door de wind worden verspreid. In de bomen die stevig staan omdat ze diep onder de grond hun wortels met elkaar verweven hebben. In de specht die een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen toont als hij meent een plek voor zijn nest gevonden te hebben. Deze en andere aspecten van het natuurschoon, komen langs in dit mooi vormgegeven boek, dat bestaat uit tweeënvijftig overdenkingen gebaseerd op een gedeelte uit de Bijbel, aangevuld met citaten, christelijke liederen, overpeinzingen, vragen, opdrachten en gebeden. Daardoor ontdek je geleidelijk aan welke rijke, betekenisvolle boodschap er voor jou in Gods prachtige schepping verborgen ligt.

Mening
Dat er in de natuur talrijke geloofslessen schuilen, zou je wellicht niet denken, maar dit weekboek wijst je erop dat het wel degelijk zo is. Dat doet Francine Rivers door je aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven mee te nemen de natuur in – dat is wel vooral Amerikaanse natuur, maar dat stoort niet, want het maak de zeggingskracht ervan niet minder – stil te zetten bij een bepaald aspect ervan en te vertellen wat je ervan kunt leren. Dat persoonlijke stukje in combinatie met de boodschap levert steevast aansprekende, bemoedigende en leerzame overdenkingen op. Die, mede dankzij de aansluitende vragen en opdracht, tot nadenken stemmen, aansporen om aan de slag te gaan met wat je is aangereikt en je verwondering over Gods prachtige schepping doen groeien. Waardevol!

Conclusie
De schepping juicht leert je wat God je door Zijn schepping in al haar facetten vertelt. Een mooi en gevarieerd boek om een jaar lang mee op weg te gaan.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.