Recensie

De radicale uitbanning van haast

De radicale uitbanning van haast | John Mark Comer

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De radicale uitbanning van haast (John Mark Comer).

Inhoud
In de achterliggende decennia is het levenstempo op aarde exponentieel gestegen tot koortsachtige hoogte. Dat heeft geresulteerd in een samenleving vol haast. En als mens ga je daar algauw in mee – je vliegt van het een naar het ander, je doet zo veel mogelijk tegelijk en komt daardoor altijd tijd tekort… – omdat de wereld je doet geloven dat het niet anders kan. Maar dat kan wél, en dit boek leert je hoe. Niet door je slimme hacks, een snelle oplossing of een stappenplan te bieden, maar door je mee te nemen op een zoektocht naar de oorzaak en het probleem van haast, je daarna te laten nadenken over de oplossing en ten slotte praktische handvaten aan te reiken om het in praktijk te brengen. Om de haast radicaal uit te bannen… en een langzamer, eenvoudiger leven te omarmen.

Mening
In dit boek roept John Mark Comer op zijn kenmerkende toegankelijke wijze – met humor, bemoedigend en zonder ingewikkeld te worden – op tot een onthaast leven, in navolging van Jezus. En het is eenvoudigweg onmogelijk om níét te worden geraakt wordt door het bezielde pleidooi. De wijze (wetenschappelijke) inzichten en persoonlijke gedachten aangaande alles wat aan haastgerelateerd is, die vaak lijnrecht ingaan tegen de heersende normen, doen namelijk iets met je. Ze houden je een spiegel voor, schudden je wakker, dwingen je tot zelfonderzoek en maken je bewust van de noodzaak van onthaasten, wat alleen maar extra stimuleert om hiermee aan de slag te gaan. En wat betreft dat laatste, zijn de gegeven tips die je daarbij moeten helpen erg fijn, temeer daar ze makkelijk uitvoerbaar zijn.

Conclusie
De radicale uitbanning van haast is een ontnuchterend, confronterend, inspirerend en vooral overtuigend betoog voor een rustiger leven. Must-read!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.