Recensie

Dans met me

Dans met me | Courtney Walsh

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Dans met me (Courtney Walsh).

Inhoud
Ballerina Charlotte Page mag zich bogen op een succesvolle carrière, maar als haar beste vriendin Julianna op een tragische manier om het leven komt, zet ze er abrupt een punt achter. Ze laat alles wat vertrouwd is achter, met het plan om Julianna’s dansschool over te nemen. Dat besluit voert haar naar het pittoreske kustplaatsje Harbor Pointe en ze is er nog maar net of haar pad kruist dat van Julianna’s broer, Cole, die haar duidelijk niet mag en vastbesloten lijkt om haar op afstand te houden. Charlotte blijft echter toenadering zoeken en niet zonder resultaat, want geleidelijk aan weet ze door de muur om zijn hart af te breken en dan bloeit er iets tussen hen op. Maar is hun prille relatie sterk genoeg om de oude geheimen en het verleden die tussen hen in staan te overwinnen?

Mening
Charmante personages, een idyllisch plaatsje als decor, een romance en schijnbaar onoverkomelijk hindernis; dat zijn de basisingrediënten van de meeste feelgoodromans en ook in deze zijn ze allemaal present. En ze vormen op zich geen onsmakelijk geheel. Er ontvouwt zich namelijk een mooi, gevoelig verhaal over het loslaten van je verleden, het overwinnen van je fouten en vergeving, met daarin een mooie rol voor dansen en het geloof. En dankzij Courtney Walsh’ gevoel voor romantiek – het is lekker zoet en het zwijmelniveau is behoorlijk hoog – en een snufje humor, zit het met het feelgoodsfeertje wel snor. Toch komt het, onder andere door de vele innerlijke dialogen, waarin ook de nodige herhaling zit, niet helemaal lekker uit de verf; het is niet echt sprankelend. Jammer wel.

Conclusie
Dans met me is een aangename roman als je je een paar uurtjes met het verstand op nul zorgeloos wilt ontspannen. Perfect leesvoer voor in de vakantiekoffer!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.