Recensie

Bloesempad

Bloesempad | Irene Hannon

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bloesempad (Irene Hannon).

Inhoud
Een historisch landgoed kopen kwam niet in Ashley Scotts plannen voor, maar als de mogelijkheid zich kort nadat ze enkele tegenslagen te verwerken heeft gehad aandient, weet ze: dit is de kans om een nieuwe start te maken. Ze aarzelt dan ook geen moment en reist het halve land door naar het kuststadje Hope Harbor, waar het landgoed zich bevindt. Eenmaal daar wordt Ashley duidelijk dat er heel wat moet gebeuren, niet in de laatste plaats aan de lap grond rond het oude huis, om het te kunnen gebruiken als evenementenlocatie, zoals ze van plan is. En omdat ze dat onmogelijk in haar eentje kan, roept ze hulp in van hovenier Jon Gray. Al snel krijgt ze gevoelens voor hem, alleen trekt hij als reactie daarop een muur tussen hen op. Lukt het haar en Jon om elkaar ondanks alles te vinden?

Mening
Voor deze zoveelste roman heeft Irene Hannon haar veelgebruikte feelgoodrecept opnieuw van stal gehaald. Het eigentijdse verhaal is namelijk een optelsom van een pittoreske setting, plus een fijn sfeertje, plus veel romantiek, plus een aantal te overwinnen obstakels, plus een positieve, bemoedigende strekking, plus een beetje diepgang, plus een happy end. Wat dit betreft niets nieuws, dus. Maar… over deze basis van oude vertrouwde elementen zit wel een vers sausje – lees: nieuwe (hoofd)personages, een ander plot en een frisse boodschap met betrekking op het uiterlijk en innerlijk en de waarde van beide – dat smaakt. En, nog belangrijker, doet lezen. Omdat het daardoor genoeg anders is om je aandacht vast te houden en de hoge charmefactor heeft als resultaat dat het ook aanspreekt en pleziert.

Conclusie
Bloesempad is een vlotte romantische roman die je zonder veel moeite in één keer uitleest. Een fijnheidje voor iedereen met een voorliefde voor feelgood.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.