Recensie

Ben ik genoeg?

Ben ik genoeg? | Grace Valentine

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Ben ik genoeg? (Grace Valentine).

Inhoud
Vandaag de dag vragen veel (jonge) vrouwen zich af of ze genoeg zijn voor deze wereld – mooi genoeg, slim genoeg, aantrekkelijk genoeg, succesvol genoeg, gelovig genoeg… kortom: gewoon genoeg. Ze worstelen met onzekerheden en twijfels, getriggerd door de perfecte plaatjes op social media, de hooggespannen verwachtingen van de samenleving en opvattingen als ‘liefde moet je verdienen’ en ‘je kledingmaat bepaalt je schoonheid’. Maar dat zijn leugens; dat je nooit genoeg zult zijn is een leugen. Dat wordt met voorbeelden, eerlijkheid en humor duidelijk gemaakt in dit boek, door die leugens tegen het licht van de Bijbel en Gods liefde te houden en de onwaarheid ervan aan te tonen. Om je vervolgens te vertellen hoe én waarom je mag omarmen wie je werkelijk bent – je echte jij.

Mening
De boodschap van dit boek – je bent in alle opzichten genoeg, want God vindt je genoeg – is, hoewel niet bepaald nieuw, een die je goed kunt horen vandaag de dag. Ze vormt namelijk een nodig tegengeluid ten opzichte van de heersende opinie. De manier waarop die is uitgewerkt, is alleen niet geweldig. De tien leugens aan de hand waarvan dat wordt gedaan, zijn zowel bijna allemaal erg doorzichtig als beperkt, aangezien ze veelal gaan over liefde/relaties en uiterlijk, en ze hebben lang niet altijd met het genoeg-zijn te maken. En daarbij is het vrij Amerikaans, met een populaire ondertoon, wat niet heel aansprekend is. Maar gezegd moet worden: Grace Valentine reikt een aantal belangrijke waarheden aan en zegt geregeld iets wat tot nadenken stemt, inspireert, stimuleert en bemoedigt.

Conclusie
Ben ik genoeg? bevat waardevolle lessen voor iedere (jonge) vrouw die ernaar verlangt af te rekenen met haar onzekerheden en zichzelf te accepteren zoals ze is.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.