Leesplezier

6 tips om meer te lezen in 2024

2024 is begonnen en als leesliefhebber wil je dit jaar vast meer gaan lezen (dan vorig jaar) of in elk geval net zo veel. Maar misschien heb je geen idee hoe je het dat moet aanpakken en ben je op zoek naar tips om je daarbij te helpen. Of wellicht ben jij juist toe aan wat uitdaging. Wat dan?

Met deze tips lukt het jou om meer en/of uitdagender te lezen.

Stel jezelf een leesdoel | Om iets te bereiken kan een doel stellen helpend zijn. Bedenk daarom een leesdoel dit jaar als je meer wilt lezen en schrijf dat op, zoals bijvoorbeeld een aantal boeken. Handig is dan dat je door het jaar heen boekentips en dergelijke opschrijft, zodat je nooit zonder inspiratie voor je volgende boek zit. Bijvoorbeeld met behulp van het Leeslievelings-leesdoel.
Lees een vast aantal minuten per dag | Van lezen een gewoonte maken helpt om het vol te houden. En het hoeft echt niet lang. In een kwartiertje lees je bijvoorbeeld al zo’n vijftien bladzijden.
Houd bij wat je leest | Het werkt stimulerend om te zien hoeveel boeken je al hebt gelezen, dus houd bij wat je leest. Bovendien is het aan het einde van het jaar leuk om terug te blikken op alle gelezen boeken. Je kunt dit doen via met behulp van een site/app, zoals goodreads.com of hebban.nl. Of doe het met de Leeslievelings-leeslijst.
Kies boeken die je leuk vindt | Niets is zo vervelend als je door een boek dat je niet leuk vindt heen te moeten worstelen. Dus kies voor iets wat je leuk vindt (en leg alles wat dat niet is aan de kant) en geniet!
Doe het Leeslievelings-leesbingo | Dat betekent dat je aan de hand van de verschillende criteria die je bij de bingokaart vindt boeken leest en wellicht andere dan je normaal zou kiezen. Zo kan het zomaar dat je leuke ontdekkingen doet.
Sluit je aan bij een boekenclub | Met een aantal anderen afspreken om hetzelfde boek te lezen is een handige stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan lezen. En er vervolgens samen over doorpraten is leuk, gezellig en inspirerend. Wat wil je nog meer?

Ga jij jezelf een leesdoel stellen dit jaar en welke van deze zes opties ben je van plan te doen?

Een reactie op “6 tips om meer te lezen in 2024

  1. Adriaantje schreef:

    Mooi dit stukje. Ik ga je noemen en antwoord geven in mijn eigen blog.😏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.