Recensie

De goede Helper (2)

De goede Helper (2) | Sanne Lingstuyl

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De goede Helper (2) (Sanne Lingstuyl).

Inhoud
Rosa is verhuisd naar Werkstad en daar is het anders dan in Avonturenstad, waar ze eerder woonde – veel groter, niemand kent elkaar echt, iedereen is altijd maar aan het werk, de kinderen hebben weinig tijd om te spelen. Ze voelt zich dan ook vaak eenzaam en vindt het er niet leuk. Maar gelukkig zijn er ook fijne dingen, zoals haar konijn Dotje. En Tom en Eva komen regelmatig logeren, ze krijgt een nieuw vriendje, Arran, en – het belangrijkste – Hans de Helper is er. Hij staat altijd klaar om haar, maar ook Arran, die het thuis niet zo makkelijk heeft, en Tom en Eva in moeilijke situaties te helpen moediger en sterker te zijn door hun te leren hoe ze moeten omgaan met tegenslagen en lastige gevoelens als angst, boosheid, verdriet en eenzaamheid. Samen maken ze weer van alles mee!

Mening
Aan de hand van actuele, herkenbare voorbeelden maakt dit boek op een aansprekende manier duidelijk hoe de Heilige Geest je als kind wil helpen om weerbaar(der) in het leven te staan. Daarbij worden belangrijke en vooral bemoedigende lessen gedeeld. Zoals dat je niet overal in hoeft uit te blinken, omdat je samen bent en elkaar kunt helpen; dat de Geest nieuwe kracht geeft; en dat je je zorgen niet zelf hoeft te dragen, je mag ze bij Hem neerleggen, waarop Hij je zal helpen. Maar gezegd moet worden dat de kwaliteit van de verhalen niet bepaald overhoudt; ze zijn enigszins simpel of ‘kinderlijk’ geschreven, maar bevatten tegelijkertijd ook erg volwassen woorden en gedachten, wat niet zo passend is. En ook taaltechnisch gezien is er nog wel een aantal verbeterpunten te noemen.

Conclusie
De goede Helper (2) leert kinderen op aansprekende wijze hoe de Heilige Geest hen kan helpen weerbaar(der) te zijn. Een waardevolle aanwinst voor gezinnen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.