Recensie

Spionnen op het voetbalveld

Spionnen op het voetbalveld | Corien Oranje

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Spionnen op het voetbalveld (Corien Oranje).

Inhoud
Matteo en zijn vrienden Gijs, Tiani en Omar zijn fanatieke voetballers en het liefst zouden ze later profvoetballer worden, maar hoe zorg je ervoor dat je wordt ontdekt door een topclub? Als ze in de krant lezen dat een achtjarige jongen door AC Milaan is gescout door middel van een YouTube-filmpje, weten Matteo en zijn vrienden wat hun te doen staat. Ze maken ook een video van zichzelf, plaatsen die ook op YouTube en vervolgens mailen ze verschillende grote clubs om ze op het filmpje te wijzen. Helaas komt er geen reactie uit het buitenland. En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt Matteo ook nog eens te laat om zich op te geven voor de talentendag van zijn favoriete plaatselijke voetbalclub, waar jong talent wordt gescout. Hoe moet hij nu ooit een bekende voetballer worden?

Mening
Corien Oranje verstaat de kunst om aansprekende kinderboeken te schrijven; dat heeft ze al meermaals laten zien en deze keer doet ze dat opnieuw met dit leuke, eigentijdse verhaal. Dankzij de pakkende, levendige vertelstijl zit je er meteen op de allereerste bladzijde in en vervolgens zie je alles wat er gebeurt zich bijna voor je ogen afspelen. Het is alsof je de (voetbal)avonturen van de vrienden als een toeschouwer vanaf de zijlijn gadeslaat. En met plezier, want de humor is ruimschoots aanwezig in de vorm van grappige situaties, gevatte reacties en de originele voetbaltips waarmee ieder hoofdstuk wordt afgesloten. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt wat echte vriendschap inhoudt en het gaat over talenten – mooie, belangwekkende thema’s voor kinderen om even bij stil te worden gezet.

Conclusie
Spionnen op het voetbalveld is een grappig, leuk en sportief boek over ‘voetbal’ en ‘vriendschap’. Een dikke tip voor alle jonge sportievelingen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.