Recensie

Morgenlicht

Morgenlicht | Deborah Raney

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Morgenlicht (Deborah Raney).

Inhoud
Phee Chandler heeft de dood van haar moeder nauwelijks verwerkt als haar vader voor onbepaalde tijd vertrekt en haar, met haar zussen Joanna en Britt, achterlaat. En hun bovendien opzadelt met de verkoop van het ouderlijk huis, met de mededeling dat ze alle drie een flink bedrag krijgen waarmee ze mogen doen wat ze willen. Phee weet zich niet goed raad met de situatie én al het geld… totdat Quinn Mitchell, haar vaders zakenpartner, met een interessant voorstel op de proppen komt: drie huisjes aankopen en verbouwen, om ze vervolgens te bewonen én verhuren. Na enige aarzeling neemt ze de uitdaging aan en samen met Quinn en haar zussen begint ze aan het project. Maar waarop ze niet had gerekend, is dat de twaalf jaar oudere Quinn verliefd op haar wordt. Wat moet ze daar nu mee aan?

Mening
Deborah Raney heeft voor deze roman een al eens eerder gebruikt concept tevoorschijn gehaald: je huis omtoveren tot bed and breakfast. ‘Origineel’ is dus geen label dat je erop kunt plakken, maar dat zij vergeven. Het eigentijdse verhaal, waaruit spreekt hoe fijn het kan zijn om zussen te hebben, is namelijk desondanks plezierig. En dat omdat het een vlot, hartverwarmend en harmonieus geheel is van typische feelgoodcomponenten, met romantiek als de belangrijkste – leuk is trouwens dat die in de vorm van een niet zo standaard romance is gegoten – enige diepgang rondom met name het thema ‘rouwverwerking’, en daarnaast geloof. Alleen de humor… die is vaak een tikkeltje flauw en daardoor niet echt grappig, en af en toe laat ook de geloofwaardigheid enigszins te wensen over.

Conclusie
Morgenlicht is warm, fijn, romantisch en gezellig, en geeft je weinig kans om je tijdens het lezen te vervelen. Deze feelgoodroman heb je in binnen mum van tijd uit!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.